Skip to main content

Dijital pazarlama kampanyalarınız için Instagram kullanıyor musunuz?

Çeşitli dönüşümler elde etmek için Instagram takipçilerinizi sitenize yönlendirmeniz mi gerekli?

Birkaç işe yarar taktikle Instagram’dan sitenize kaliteli trafik çekmeniz mümkün.

Bu yazıda, Instagram’ı başta web site trafiği kazanmak olmak üzere, dönüşümler elde etmek için nasıl kullanabileceğinizi göreceksiniz.

Profil Kısmına Bağlantı Koyun

Instagram takipçilerinizi birer müşteri adayı haline getirmek için kullanılan en yaygın yöntem profil kısmına web site bağlantısı eklemektir.

Bilindiği gibi Instagram gönderilerinde açıklama kısmına sadece metin eklenebilmektedir. Metni dinamik bir hale sokmaya Instagram izin vermemekte. Dolayısıyla Instagram’dan link verebileceğiniz tek yol profile link eklemektir.

Instagram’a ekleyeceğiniz profil bağlantısı ana sayfa bağlantınız yerine Instagram’dan gelen ziyaretçilere özel bir açılış sayfası olmalıdır. Bu açılış sayfasını link kısaltma servisleri (bit.ly, goo.gl…) aracılığıyla öne çıkararak gelen trafiğin niteliği hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Link kısaltma servisleriyle ziyaretçilerin linke ne zaman tıkladığını, hangi ülkeden olduğunu, hangi tarayıcı ve işletim sistemini kullandığı gibi temel önemli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Daha ileri analizler yapmak için url oluşturucu araçları kullanarak kampanya kaynağı, kampanya aracısı, kampanya terimi, kampanya içeriği, kampanya adı gibi parametrelerle Instagram’da öne çıkaracağınız linkten gelen trafiği profesyonel web analiz araçlarında detaylı biçimde inceleyebilirsiniz.

Böylece Instagram’da spesifik olarak sizin profil bağlantınıza tıklayan insanlar hakkında (müşteri adayınız) detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Instagram takipçilerinize özel açılış sayfanıza gelen ziyaretçileri burada kullanacağınız çeşitli içerikler ve harekete geçirici mesajlarla dönüştürebilirsiniz.

Görsellere Harekete Geçirici Mesajlar Ekleyin

Dönüşüm sağlayacak görseller hazırlayın. Tamam, Instagram’a tıklanabilir bağlantı koyamıyoruz ama bu bizim insanlardan sitemizi ziyaret etmesini istememize engel değil.

Fotoğraf ve görsellerinize harekete geçirici mesajlar ekleyin. Takipçilerinizin sitenizdeki kampanya sayfasında e-mail kaydı bırakmasını mı istiyorsunuz? Bunu onlardan doğrudan isteyin. Şık ve göze hoş gelen tasarımlar hazırlayın ve bu tasarımlara dönüşüm mesajlarınızı ekleyin.

Görsellere doğrudan, uzun uzun link koymanıza bile gerek yok. Profilinizdeki bağlantı linkini tıklamalarını veya doğrudan websitenize gitmelerini isteyebilirsiniz.

Twitter’a Yönlendirin

Türkiye’de Twitter en az Instagram kadar popüler bir sosyal medya sitesidir. Takipçilerinizin sizi, dönüşüm sağlayıcı bağlantıları özgürce paylaşabilmek için, Twitter’da da takip etmelerini isteyebilirsiniz! Kullanıcı adınız aynı olması takipçilerinizin sizi bulması için son derece yardımcı olacaktır.

Yönlendirmeyi Instagram görsellerinizde veya videolarınızda yapabilirsiniz. Ya da fotoğraf altına soru yazanlara yanıt verdikten sonra bundan sonra daha hızlı yanıt almaları için Twitter’ı kullanmalarını rica edebilirsiniz. Takipçilerinizin markanız hakkındaki görüş ve önerilerini kendi markanızın adı + sor (#B4MindaSor) şeklinde etiketler açarak veya markanıza doğrudan mention atarak, Twitter üzerinden paylaşmalarını isteyebilirsiniz.

Bize sorun hashtagi içeren ilk tweeti atan markanız olacağından ve hashtag doğrudan markanızla alakalı olacağından bu hashtagte çıkacak ilk tweet sizinkisi olacaktır. Böylece Instagram’da Twitter’a gelen takipçileriniz ilk bu tweeti görecektir. Bu tweete öne çıkaracağınız açılış sayfasının bağlantısını koyarak sizi Instagram’dan gelip Twitter’da takip etmek isteyecekleri kendi sitenize yönlendirebilirsiniz.

Instagram Reklamı Verin

Daha kesin bir çözüm mü arıyorsunuz? O halde Instagram reklamlarından yararlanabilirsiniz. Instagram, markaların reklam gönderilerine bağlantı eklemesine izin veriyor. Instagram’da yapacağınız atlı karınca (carousel) reklamlarıyla kendinize ait, “daha fazla öğren”, “üye ol” gibi harekete geçirici mesajlar verebileceğiniz, butonlara sahip olabilirsiniz.

Hedeflediğiniz açılış sayfasına gelen takipçilerinizi bu sayfada dönüştürebilirsiniz. Instagram Analytics sayesinde reklamlarınızın performansını en ince detaya kadar öğrenebilirsiniz.

Instagram takipçilerinizi bu etkili taktiklerle birer müşteri adayı haline getirebilirsiniz.

Neler düşünüyorsunuz? Instagram pazarlaması yaparken dönüşüm elde etme konusunda siz nasıl stratejiler benimsiyorsunuz? Yorum yazarak belirtiniz.

Leave a Reply