Skip to main content

İşletme blogları, önemi dönemsel olarak artış ve azalış gösterebilse bile dijital dünya var oldukça ayakta kalacak çok önemli bir pazarlama iletişimi kanalıdır. Kurumsal blog sayfalarını markaların sosyal medya stratejilerinin ana karargahı olarak düşünebiliriz. İşletme blogları sayesinde içerik pazarlamasının sihirli formüllerini uygulayarak, geniş kitlelerin ilgisini cezbetmemiz mümkün.

İşte bu fikri benimseyen birçok dijital pazarlamacı kendi işletme bloglarına dört kolla sarılırken bazen her ne kadar çabalasalar da yeni bir makale veya içerik fikri bulma konusunda tıkanabilirler. Bu yazımızda işletme bloğunuzda kullanabileceğiniz 7 işlevsel içerik fikrini anlatıyoruz.

1- ScreenCast Yapın

Screencast-o-matic ve benzeri masaüstü kayıt yazılımlarını kullanarak kendi ürünlerinizi ve hizmetlerinizi anlatan fotoğraflı sunumlar; kolay anlaşılır, nasıl yapılır tarzında kısa videolar hazırlayın. Ayrıca bu videoları çeşitli video yükleme sitelerine doğrudan yükleyerek yüksek oranda  görüntülenme sayısına ve sitenize dönen trafiğe de sahip olabilirsiniz.

2- Aman Dikkat Listeleri Hazırlayın

Bu tarz listeler okuyucularınızı belli konularda uyarmak için hazırlayabileceğiniz listelerdir. Dikkati üstünüze çekmek içinson derece kullanışlıdır. Aman dikkat listeleriyle sıkça yapılan ve günlük/profesyonel hayatımızda karşımıza büyük sorunlar çıkaran hatalardan kurtulmanın yollarından bahseden, liste şeklinde tavsiye edici makaleler hazırlayan.

3- Yeniden Yorumlayın

Markanızla alakalı herhangi bir konuda internette toplayabildiğiniz kadar nitelikli video, sunum, infografik, makale toplayın ve bu konudaki mevcut kaynakları derleyerek yepyeni bir içerik oluşturun. Her bir kaynakta en çok ilginizi çeken kısa bir bölümden mesaj çıkarın ve her bir mesaj için bir paragraf yazın. Bu paragrafları ortak bir noktada birleştirip sonuçlandırın.

4- Kıyaslayın

Herhangi bir konuda farklı ürünleri, yaklaşımları, şirketleri, insanları kıyaslayın. Artı ve eksi yönlerini, öne çıkan ve geride kalan taraflarını anlatın. Böyle makaleler yoğun olarak teknik bilgi, detay ve açıklama gerektireceğinden objektif değerlendirmeler yapmaya özen gösterin.

5- Anket Yapın

Sosyal medya hesaplarınızda veya Surveymonkey tarzı anket sitelerinde sektörünüzle alakalı güncel bir mesele hakkında ciddi ve katılımın mümkün olduğunca ciddiye almaya değer sayıda olmasını sağlayacak anketler düzenleyin. Bir süre sonra anket sonuçlarını kritik edin ve bloğunuzda bu sonuçlar hakkında bir değerlendirme yazısı kaleme alın.

6- Hashtag Madenciliği Yapın

Düzenlediğiniz herhangi bir etkinlik, webinar, konferans vb. toplantılara özel oluşturduğunuz hashtagin altında yazılanlardan seçtiklerinizle hem etkinliği hem de topluluğunuzu kapsayıcı kaliteli bir makale oluşturabilir; katılımcıların kullandığı fotoğraflardan galeri oluşturabilirsiniz.

7- Dönem Sonu/Başı Makaleleri Hazırlayın

Ayın, haftanın, yılın, son üç ayın, ilkbaharın, sonbaharın vb. dönemlerin en çok ilgi çeken blog makalelerini anlatan bir yazı hazırlayın. Bu makaleleri niçin yazdığınızı, nasıl tepkiler ve yorumlar aldığınızı ve sizce neden bu denli popüler olduğunu açıklayın. Bu tarz makalelerle en yüksek performanslı içeriklerinizin tek bir elde toplanmasını sağlayacaksınız.

İşletme bloglarınız için profesyonel desteğe mi ihtiyacınız var? Markanızın dijital varlıklarını optimize etmek mi istiyorsunuz? B4Mind’a danışın!

Leave a Reply