Skip to main content

Pazarlama faaliyetleri yaparken kaynaklarınızı etkin biçimde kullandığınızdan emin değil misiniz?

Pazarlamaya gereken zamanı ayıramadığınızı mı düşünüyorsunuz?

Pazarlama departmanınızı geliştirmek için gereken işe alımları yapmakta güçlük çekiyor ve bütçenizi optimum düzeyde değerlendiremiyor musunuz?

Markanızın pazarlama faaliyetleri ile ilgili dışarıdan profesyonel bir destek almanızın tam zamanı olabilir!

PAZARLAMAYA AYIRDIĞINIZ VAKİT

Pazarlama faaliyetlerinize dışarıdan destek almak konusunda en büyük çekinceniz maliyet olabilir. Büyük ihtimalle bir firmayla anlaşmanın son derece pahalıya mal olacağını düşünüyorsunuz. Bundan dolayı bu işi kendi kaynaklarınızla “halletmenin” daha makul bir yol olduğu kanaatine sahipsiniz.

Peki, kendi pazarlamanızı yaparken ne kadar vakit harcıyorsunuz? Şüphesiz “işi” kendinizin yapması markanızı pazarlarken hiç para harcamadığınız anlamına gelmemektedir. Vakit nakittir.

Sınırsız miktarda para kazanmanız mümkün. Ancak zaman herkes için olduğu gibi sizin firmanız için de son derece kıt olan bir ekonomik değerdir. İşletme hedeflerinizle paralel kendi pazarlama stratejinizi belirmek, bu stratejiyi kısa, orta ve uzun vadeli hedeflere dönüştürmek, bu hedefler doğrultusunda doğru adımları atmak ve bu esnada karşınıza çıkabilecek sorunlara çözümler getirmek için bolca vakit harcamanız gerekir.

Tıpkı yarım bir müşteri hizmetinin hiç kimseyi tatmin etmeyeceği gibi, pazarlamayı yarım yamalak ve profesyonellikten uzak biçimde uygulamaya sokmak ne sizi, ne satış departmanınızı ne de müşterilerinizi memnun edecektir.

Pazarlama bir uzmanlık alanıdır ve bundan dolayı bu iş uzmanına bırakılmalıdır. Bir pazarlama uzmanı markanız için gereken her türlü yeni taktik, strateji, araç, yöntem ve analizi markanız lehine, daha yüksek bir performans elde edebilmeniz için değerlendirecektir. Pazarlama aşamalarında tek tek, detayların içinde boğulmak suretiyle vaktinizin büyük kısmını harcamak yerine, isteklerinizi ve beklentilerinizi kolaylıkla anlatıp, uygulatacağınız profesyonellerle iş yapmak size hem vakit hem de para kazandıracaktır.

PAZARLAMA FAALİYETLERİNİZİN SAĞLADIĞI TATMİN

Müşteri tabanınızın ihtiyaç, talep ve beklentileri, pazarlama stratejiniz, yeni mecralar ve yeni iletişim metotları noktasında kendinizi ne kadar vakıf, donanımlı ve deneyimli buluyorsunuz?  Kendi pazarlamanızı kendiniz yaparken ne kadar rahatsınız, kendinizi ne kadar konuya hakim hissediyorsunuz? Yaptıklarınızın yüzde yüz doğru ve faydalı olduğuna inanıyor musunuz? Müşteri adaylarınızın sosyal medyada nerelerde zaman harcadığını, neler yaptığını ve onlara nasıl ulaşabileceğinizi biliyor musunuz? Dijital mecralar üzerinde, müşterilerinizin ve müşteri adaylarınızın karar verme süreçlerinde son derece etkin bir role sahip olan kanaat önderleriyle nasıl temas kuracağınızı biliyor musunuz?

Marka pazarlamanızı başkalarına yaptırma fikri size başlangıçta biraz ürkütücü gelebilir. Ancak bir marka stratejisi geliştirme sürecinde karşılaştığınız güçlükler üstesinden gelebilecek boyutu çoktan aştıysa, hiç vakit kaybetmeden bir profesyonele danışmanız gerekir. Eğer kafanızda hala şüpheler bulunuyorsa kendinize şu iki soruyu açık yüreklilikle sormanız gerekiyor.

  1. Pazarlamaya ayırdığınız vakti ve onca kaynağı gerçekten hakkıyla kullanabiliyor musunuz?
  2. Gerçekleştirdiğiniz pazarlama faaliyetlerinin sonuçları sizi gerçekten tatmin ediyor mu?

 

Eğer cevaplarınız sizi mutlu ediyorsa, yanılma ihtimalinizi de göz önünde bulundurarak B4Mind Blog’da yayınlanan makaleleri yakından takip etmenizde büyük yarar olacaktır. Eğer şimdi akıllıca bir karar verip, somut adımlar atmak istiyorsanız memnuniyetle markanız, beklentileriniz, sektörünüz, hizmet ve ürünleriniz hakkında kapsamlı bir görüşme yapabiliriz.

Bize info@b4mind.com adresinden, +90 212 263 63 77 nolu telefon numarısından veya şuradaki iletişim formundan hemen ulaşmanız mümkün.Bir kahve için kapımız her zaman açık..

Konuyla ilgili tüm görüş ve önerilerinizi alttaki yorum kısmından bize iletebilirsiniz. Makalemizin profesyonel ağınızın ilgisini çekeceğini düşünüyorsanız, onu kendi sosyal medya ağlarınızda paylaşmayı unutmayınız.

Leave a Reply