Skip to main content

İşletmeniz dijital kanallardan alabildiğine faydalanmak istiyor. Ancak dükkanınız, personeliniz, genel müdürlüğünüz, departmanlarınız gerçek hayatta yer alıyor! Şirket içinde ve dışında sayısız insanla temas ve iletişim halindesiniz. İş görüşmeleri yapıyor, kartvizitinizi yeni tanıştığınız bir bağlantıya uzatıyor, üzerinde logonuz olan eşantiyonlar dağıtıyor, antetli kağıtlarınızla firma içi ve dışı yazışmalar yapıyorsunuz.

Dijital reklamlar (Google Adwords, Facebook Reklam…) her ne kadar büyük etkiye sahip olsa da hala televizyonda, radyoda, dergi ve gazetelerde reklam yayınlatıyor; el ilanı dağıtıyorsunuz. Hatta dükkanlarınızdaki tabelaları daha dikkat çekici ve görünür kılmak istiyorsunuz.

Kısacası dijital mecralara yatırım yapmayı oldukça meşakkatli bir iş olarak görüyor olabilirsiniz. Halbuki dijitale yatırım yapmak düşündüğünüz kadar zahmetli değil.

Offline (çevrimdışı) dünyada yaptığınız bunca pazarlama faaliyetini başarılı online kampanyalara dönüştürmek için neler yapabilirsiniz? Bu makalede online ile offline arasındaki bariyerleri kaldırmayı, bütünleşik pazarlama kampanyaları yürütmeyi göreceğiz.

AdWords

Yeni müşteriler kazanmak ve mevcut müşterilerinize ulaşmak için hala posta mı gönderiyorsunuz? Eğer bu yöntemle promosyon mesajlarınızı başarıyla hedef kitlenize ulaştırabiliyorsanız büyük ihtimalle bunu Google Adwords ile de başarabilirsiniz. Hem de daha ucuza ve kağıt israfı yapmadan.

AdWords, Google arama motorunda müşterilerinizin aradığı anahtar kelimelerde, sayfanın kritik yerlerinde reklamınızı yayınlamanızı sağlamaya yarar.

Böylece daha fazla müşteri çekebilir, doğru kullanıcılara doğru zamanda ulaşabilir, reklamlarınızı bölgesel veya küresel olarak yayınlayabilirsiniz. Dahası, yalnızca insanlar reklamlarınıza tıkladığında ödeme yaparsınız. Bütçenizi de kendiniz belirlersiniz.

Adwords reklamları hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Video Reklamlar

TV ve radyo reklam bütçenizin belirli bir kısmını video reklamlarına yönlendirebilirsiniz. Dünyanın en büyük ikinci arama motoru olan YouTube’da yüz milyonlarca kişiye işletmeniz, ürün veya hizmetlerinizle alakalı videolar izlerken ulaşabilirsiniz.

İçerik Pazarlaması

Müşteri adaylarınızla doğrudan yüzyüze görüşürken, akıllarına takılan soruların cevaplarını vermek, merak ettikleri bilgileri onlara kolayca ulaştırmak için işletme bloğunuzu takip etmelerini isteyebilirsiniz.

İşletme bloğunuzda hedef kitlenizin ihtiyaçlarına yönelik faydalı bilgiler içeren içerikler hazırlayarak son derece profesyonel bir algı yaratırsınız. Müşteri adaylarınıza doğru ve çözüm getiren bilgiler sunarak onların sizi otorite olarak görmesini ve size güvenmesini sağlayabilirsiniz. Böylece onlara satın alma kararı verirken yardımcı olursunuz. Blog ziyaretçilerinizle kuracağınız uzun süreli güven ilişkisi size yeni bir müşteri olarak dönecektir.

Online Değerlendirme

İşinizi iyi yapıyor ve bundan dolayı sık sık müşterilerinizin iltifatlarına mazhar mı oluyorsunuz? O halde neden onlardan işletmeniz için online değerlendirme yapmasını istemiyor sunuz? Facebook ve Google Plus işletme sayfanızda işletmenize puan vermelerini onlardan rica edebilirsiniz. Sosyal medyada sizden bahsederek pozitif değerlendirmelerini ilan etmelerini isteyebilirsiniz.

İşletmeniz hakkında puan ve yorum yapılabilecek onlarca site bulabilirsiniz. Sizin için hangilerinin daha önemli olduğunu değerlendirmeniz gerekcektir.

Banner Reklamlar

Gazete, dergi ve bilboardlarda zaten reklam yayınlıyorsanız dijital dünyada banner reklamlar yayınlamanın sizin için çokta bir ekstra maliyetli olmayacaktır. Tıpkı bir gazetenin okuyucularını hedeflediğiniz gibi çok popüler bir internet gazetesinin ziyaretçilerini de hedefleyebilirsiniz.

Banner reklamı vermek için site sahipleriyle doğrudan görüşebilir veya Google, Bing veya Yandex Görüntülü Reklamlardan faydalanabilirsiniz.

Çevrimdışı dünyadaki pazarlama çalışmalarınızı, bu yazıda da gördüğünüz gibi, kolayca çevrimiçi kampanyalara dönüştürebilirsiniz. Bu durum size kesinlikle ekstra maliyet getirmeyecek hatta tam tersine pazarlama bütçenizi optimum kullanmanızı sağlayacaktır. Dijital dünya başarınızı ölçümlemek ve performansınızı artırmak için mükemmel analiz araçları sunuyor!

Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için B4Mind’a başvurabilirsiniz.Soru ve görüşlerinizi yorum olarak yazmayı unutmayın!

Leave a Reply