Skip to main content

Bu rehberde, online pazarlamaya yeni başlayacak işletmelere yol göstermesi için son derece temel sorulara cevaplar verilmeye çalışıldı. Konu başlıklarına göre düzenlenmiş sorulardan yola çıkarak markanızı dijital dünyada tanıtmanıza yardımcı olacak birçok kaynak, araç ve makaleye ayrıca değinildi.

Bir başvuru kaynağı niteliğinde olan online pazarlama rehberine daha sonra kolayca ulaşabilmeniz için tarayıcınızda favorilere eklemeniz ve işine yarayacağını düşündüğünüz kişilere sosyal medyada üzerinden iletmeniz tavsiye olunur.

İÇERİK PLANLAMASI VE TANITIMI

  • KÜÇÜK VE ORTA BOY İŞLETMELERİN (KOBİ) DİJİTAL DÜNYADA İÇERİKLERİYLE ÖN PLANA ÇIKABİLECEĞİ EN UYGUN SOSYAL MECRALAR HANGİLERİDİR?

İlk etapta düşünmeniz gereken ilk mecra Facebook’tur. Çünkü potansiyel müşterileriniz zaten orada bulunuyor. Facebook’ta temel hedefiniz, insanların sayfanızla bir şekilde (içerikleriniz, dağıttığınız hediye ve indirim kuponları, etkinlikler vasıtasıyla) daha fazla etkileşime girmesini sağlamaktır. Yeniden pazarlama tekniklerini kullanarak da websitenizi ziyaret etmiş kişilerin Facebook üzerinde sponsorlu gönderilerinizi görmesini sağlayıp, onlara planladığınız aksiyonları yaptırabilirsiniz.

 

“Facebook’ta pazarlama bir Sayfayla başlar. Sayfanız, Facebook’ta varlığınızın bilinmesini ve sesinizin duyulmasını sağlar; müşterilerinizle bağlantı kurmanıza ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.” – Facebook Business

 

Ürün ve hizmetlerinizi görsel içeriklerinizle tanıtabileceğiniz bir diğer mecra Instagram’dır. Fotoğraf, video ve atlı karınca reklamlarıyla son derece aktif bir kitleye kısa sürede ulaşmanız gayet mümkündür. Organik içeriklerinizle de doğru hashtagler kullanarak, ücretsiz biçimde çok geniş kitlelere ulaşmanıza imkan vardır.

 

“Hashtag, başına bir diyez işareti (#) konarak oluşturulmuş, paylaşılan içeriklerin etiketlendirilmesi maksadıyla kullanılan bir çeşit meta-bilgidir. Özellikle Twitter ve Instagram platformlarında bolca kullanılır.“ – B4Mind

 

Türk internet kullanıcılarını hedeflemek için düşünmeniz gereken üçüncü platform ise Twitter’dır.  İçerikleri 140 karakterle sınırlandırarak anlık pazarlama yapılabilien bu platform, işletmeler için birçok fırsat sunmaktadır. Website trafiği kazanmak, daha fazla takipçi tarafından takip edilmek, mobil uygulmalarınızın indirilmesini sağlamak için Twitter biçilmiş kaftandır.

 

“Twitter insanların tutkularıyla bağlantıya girdikleri, fikirlerini paylaştıkları ve o anda neler olduğunu öğrenmeye çalıştığı bir yerdir. Çünkü insanlar Twitter’da bir şeyler keşfetmeyi arzular ve yeni işletmelerle etkileşim kurmaya açıktırlar.” – Twitter Business

 

Hemen Facebook, Instagram ve Twitter’ı kullanmaya başlayarak işletmenizle dijital dünyaya adım atabilirsiniz. Bu üç mecrada metin, görsel, video, bağlantı ve anlık mesaj paylaşarak içeriklerinizle çok daha fazla görünürlük elde edebilirsiniz. Bu sayede marka bilinirliğiniz için çok önemli bir yatırım gerçekleştirmiş olursunuz.

 

İçerik Pazarlaması Konusunda Yararlanabileceğiniz Kaynaklar:

  1. 75 Examples To Spark Your Content Marketing Creativity (E-Kitap)
  2. A Content Marketing Strategy That Works (E-Kitap)
  3. The Business Case for Agile Content Marketing (E-Kitap)
  4. Hedeflendirilmiş İçeriklerle Dönüşüm Kazanmanın 3 Yolu (Blog Makalesi)
  5. İçerik Pazarlamasının 13 Altın Kuralı (Blog Makalesi)
  6. Dijital Çağda İçerik Yönetiminin Kuralları (Kitap)
  7. The Ultimate Guide to Content Experience (E-Kitap)
  8. Facebook Insights’a Alternatif 7 Analiz Aracı (Blog Makalesi)

 

İKİNCİ BÖLÜM:  Satışa Yönelik İçerik Yayınlama Oranı (80/20 Kuralı)

 

İçerik pazarlamasıyla ilgili merak ettikleriniz mi var? B4Mind’ın uzman ekibine konuyla ilgili aklınıza takılan tüm sorulara sorabilirsiniz.

Leave a Reply