Skip to main content

(Yazı dizimizin ikinci bölümünde kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriğin sosyal alışverişte nasıl kullanılabileceğine dair ipuçları paylaştık. Üçüncü bölümde alışveriş edilebilir videonun özelliklerine değineceğiz.)

3- Alışveriş Edilebilir Video

Defilede yer alan modellerin giydiği kıyafetleri doğrudan satın alabildiğiniz bir video izlediğinizi hayal edin. Veya reklam izlerken doğrudan bir tıklama ile karşınızdaki ürünü satın aldığınızı… Peki ya YouTube’daki güzellik derslerinde bulunan ürünleri doğrudan satın alabileceğiniz bir özellik olsa? Bunların hepsi alışveriş edilebilir bir video ile mümkün!

Dijital video çağında yaşıyoruz ve videoyu pazarlama iletişiminize dahil etmek, iletişiminizi daha etkili, etkileşimi yüksek ve hafızada kalıcı yapabilir. Diode Dijital’e göre, video reklamlar basılı mecralar ya da maile göre altı kat daha etkili ve ziyaretçilerin %60’ı bir videoyu, ziyaret etttikleri bir web sayfasını okumadan önce izlemektedir.

Bu istatistikler videonun, ürünleri sunmak ve pazarlamak için çok etkili bir yol olduğunu kanıtlıyor. Ev ürünleri perakendecisi Wayfair’e göre önceki kampanyalarıyla kıyaslandığında alışveriş edilebilir video, izlenim başı gelir oranını üç kat artırdı ve Wirewax video servisinin CEO’su, Steven Callanan’a göre kullanıcıların %67’si zengin videolara %16 CTR ile etkileşime girecektir.

Burberry, Lowes ve Best Buy gibi perakendiciler halı hazırda içerikle ticareti alışveriş edilebilir video ile karıştırarak deneyimlemeye başladılar. Samantha Hearn’e göre hatırlanması gereken en temel şey, video alışveriş edilebilir olduğunda kullanıcıların izleme deneyimini sabote etmemesi gerektiği. Ürünüzün veya servisinizin video içinde veya video süresince tanıtımını yapmak için doğal bir yol bulun. Örneğin Marks and Spencer, ürünlerini kullanıcıların daha fazla bilgi alması için videonun sağ tarafındaki akıllı küçük resimlerle sunuyor.

İçerik pazarlaması stratejinize daha fazla video dahil etmeyi düşünün. Resim temelli kataloglar yerini neden alışveriş edilebilir videolara bırakmasın? Nasıl yapılır videoları popüler ve kullanışlı kaynaklardır ve onları, izleyenlerin araçları veya ürünleri video anlatım içinde satın almasına imkan veren, Lowe’ninkiler gibi- alışveriş edilebilir video haline getirebilirsiniz.

Videonun sonunda, izleyicilerinizin herhangi bir şeyi kaçırması veya videoya ara vermek istememesi durumunda, tüm ürünlerinizi ve servislerinizi toplu bir teklif biçiminde sunabilirsiniz.

(Devam Edecek)

Leave a Reply