Skip to main content

 

Açılış sayfaları (landing pages) web ve mobil trafiğini paraya dönüştürmek için varlar.

Dolayısıyla açılış sayfalarınızın doğru çalışıp çalışmaması, yeterince para kazanıp kazanmadığınızın da belirleyicisidir.

Açılış sayfaları bir kurtarıcıdır. Gelen ziyaretçileri tek bir konu üzerinde düşünmeye sevk eder. Dikkati bir noktaya kanalize eder. Geriş dönüş alma imkanı açılış sayfalarında yüksektir.

Bir düşünün. Facebook kampanyalarınızla spor salonunuza yeni öğrenciler kazanmak istiyorsunuz. Sizce Facebook kaynaklı trafiğin ana sayfanıza gitmesi mi, yoksa yarattığınız Facebook kampanyasına özel bir açılış sayfasına gitmesi mi dönüşümleri istenen seviyeye getirir?

Ana sayfanızda çok geniş yelpazede bilgiler bulunur. Duyurular, fotoğraflar, tanıtım yazıları, haritalar, videolar. Bu kadar çok sayıda ve yelpazede bilgi, gelen ziyaretçilerin kafasını karıştırabilir.

Öte yandan açılış sayfaları bu kafa karışıklığını neredeyse tamamen ortadan kaldırır. Teklifiniz net biçimde ortadadır. Teklifinizin gelen ziyaretçilerin hayatına neler katacağı açıkça anlatılmıştır. Ziyaretçilerden hangi aksiyonları almak istediğiniz bellidir.

Eğer spor salonunuza yeni öğrenciler bulmak istiyorsanız açılış sayfanızda e-mail bülteninize abone olmayı teklif etmeyin. Onun yerine ziyaretçilerinizin sizden randevu almasını, form doldurmasını veya doğrudan telefon etmesini isteyin. Mantıklı olan da budur zaten.

Açılış sayfalarıyla üye toplar, form doldurtur, ürün satar, e-kitap indirtir, video izletirsiniz. Bunların her biri marka stratejiniz için önemli dönüşümlerdir. Bu sayfalarda aldığınız aksiyonlarla sitenizi gelen ziyaretçilerden birer müşteri adayı elde edersiniz.

Açılış sayfaları durmaksızın trafik çektiğiniz özel olarak tasarlanmış ve özel olarak öne çıkarılan sayfalardır. Açılış sayfasından daha fazlasını almak için daha çok trafik gerekir. Açılış sayfası herhangi bir sayfa değildir. Stratejik olarak belirlenmiştir. Bir amacı ve somut karşılığı vardır.

Aramadan gelecek trafiği çekmek için hazırlanmış özel bir sayfa hazırlayabilirsiniz. Bir video sayfası olabilir. Bir e-kitap indirme sayfası da olabilir. Ne tarz bir içerik sayfasına sahip olursanız olun, gelen trafiğin akıp gitmesini önlemek ve performansınızı fırlatmak için şu 4 noktaya çok önem vermelisiniz.

Sayfa Başlığı: Açılış sayfanızın en önemli kısmıdır. Gelen ziyaretçiyi sayfada tutmak için sadece 2 saniyeniz var. Eğer başlık ziyaretçinin merakını ve ilgisini sürüklemeyi başarırsa içeriğinizi aktarma imkanınız bulunur.

Sayfa Yerleşimi: Normal sayfa düzeninizde sayfanın kenarında, üstünde ve alt kısımlarında çeşitli bileşenler bulunur. Bunlar web sitenize zenginlik ve fonksiyonellik getiren bölümlerdir. Fakat açılış sayfalarında dönüşüm hedeflerinize ulaşmakta size ayak bağı olabilir. Neden? Çünkü, en başta dikkat dağıtır. Neden? Çünkü, zaten teklifinizi kısa sürede iletmeniz lazım. Halbuki bu bileşenler zaman kaybettirir.

Sosyal medya paylaşım butonları, menüler, ortaya çıkan pop-up pencereler, site içi ve dışı bağlantılar, galeriler… Bunları bir kenara bırakın.

Açılış sayfası yerleşiminde kenar kısımlardan, alt kısımlardan, üst menülerden kurtulun. Tek ve yalın bir sayfa hazırlayın.

Teklif: Sayfanızdan hangi dönüşümü almak istiyorsanız sayfayı ona göre kurgulayın. Açılış sayfası sonunda tek bir yere çıkacak (dönüşüm) kısa bir yol olmalıdır. Güzergah boyunca ziyaretçiyi net, basit ve kesin ifadelerle doğru yönlendirmek gerekir. Eğer teklife odaklanır ve ziyaretçinin de odaklanmasını sağlarsanız neticede arzu ettiğiniz dönüşümleri alma ihtimaliniz çoğalır.

İdeal olarak açılış sayfasında bir adet teklif olmalıdır. Birden fazla harekete geçirici mesaj olabilir. Fakat bu harekete geçirici mesajlar tek bir teklife ait olmalıdır.

Beklentiler: Her ziyaretçi profilinin aynı beklentiler içinde olduğunu sanmayın. Açılış sayfalarınızı hedef kitlenizin beklentilerine göre uyarlayın. Açılış sayfaları ziyaretçi profilinizin duymak isteyeceği mesajları içermeli, görmek istediği içerikleri bulundurmalı, yapmak isteyeceği aksiyonları istemelidir.

Eski açılış sayfalarınızı yeniden elden geçirmenizde ihtiyacınız olan yol haritasına ulaşmak için info@b4mind.com’dan bize ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply