Skip to main content

Google Adwords, Alphabet şirketinin reklam platformu, internet reklamcılığındaki en büyük aktörlerden biri. Adwords’ün 2015 küresel reklam gelirlerindeki net payı %30. Yine 2015’deki net reklam geliri 51,8 milyar dolar. Küresel mobil reklamcılık pastasında ise %40,5 paya sahip. Yalnızca arama reklamlarından 2014 yılında 38,4 milyar dolar gelir elde etti.

Lafın kısası, dijital pazarlamacılar olarak elimizde Adwords adında muazzam bir silah var. Hal böyle olunca ondan nasıl daha fazla verim alacağımıza dair yapılacak her türlü araştırma şüphesiz son derece önem arz edecektir.

B4Mind Blog olarak, başlıkta sorduğumuz soruya en kapsamlı cevabı verebilmek için kolları sıvadık. İşte, başarılı Adwords reklam kampanyalarının ortak özellikleri:

 

1: HESAP YAPISI OLDUKÇA İNTİZAMLIDIR

Başarılı Adwords hesapları, daha hesaba ilk kez girildiğinde fark edilecek şekilde, bütün kampanyaları, kampanyalarının altındaki reklam grupları ve reklam gruplarının altındaki reklam varyasyonlarıyla askeri bir düzen içindedir.

 

Düzenli bir hesap yapısı, daha en başından kurgulanmalıdır. Aksi halde, reklam grupları ve kampanyalar yeniden organize edildiğinde o ana dek elde edilen değerli veriler kaybolabilir; hedefler karmakarışık hal almış reklam ögeleriyle sapabilir. Bu düzen aynı zamanda web sitenizdeki sayfa yapısının bir yansıması olmalıdır.

 

2: DÖNÜŞÜM İZLEME ÖZELLİĞİ KURULMUŞTUR

Başarılı Adwords kampanyalarında, reklamlardan gelen trafiğin akıbetini tespit edebilmek için, dönüşüm izleme özelliği kurulmuştur.

 

“AdWords dönüşüm izleme özelliğini kullanarak, reklam tıklamalarının ne sıklıkta web sitenizde ürün satın alma, telefon çağrısı, uygulama indirme ile bülten için kaydolma işlemleri ve diğer değerli müşteri etkinlikleriyle sonuçlandığını görebilirsiniz. Kurulum işlemi, izlemekte olduğunuz dönüşümün türüne göre farklılık gösterir. Bu nedenle, dönüşüm izlemeyi kurmanın ilk adımı bir dönüşüm kaynağı veya dönüşümlerinizin nereden geldiğini seçmektir.” Dönüşüm İzleme Özelliğinin Kurulumu – Adwords Yardım

 

3: ANAHTAR KELİME EŞLEME SEÇENEKLERİNİN HEPSİ KULLANILMIŞTIR

Kampanyalarda kullanılan anahtar kelimeler için geniş, tam, sıralı ve negatif eşleme özelliklerinin tamamına yer verilmiştir.

“Her bir anahtar kelimenin, reklamınızı tetiklemek için bir kullanıcının arama terimiyle ne kadar yakından eşleşmesi gerektiğini kontrol etmeye yardımcı olan ayarlarıdır. Reklamınızı gösterilmek üzere tetikleyecek aramaları kontrol etmenize yardımcı olmak için, her anahtar kelimede bir eşleme seçeneği kullanılır. Bir anahtar kelime için bir veya daha fazla eşleme seçeneği belirtebilirsiniz. Belirli bir eşleme seçeneği belirtmezseniz, anahtar kelimelerin geniş eşlemeli olduğu kabul edilir.” Anahtar Kelime Eşleme Seçenekleri – Adwords Yardım

 

4: MOBİL KULLANICILAR İHMAL EDİLMEMİŞTİR

Genişletilmiş reklam kampanyalarında mobil kullanıcılar için mobil reklamların gösterildiğinden, mobil kullanıcılara uygun reklam varyasyonlarının kullanıldığından ve açılış sayfalarının mobil uyumlu olduğundan emin olmalısınız.

 

“Cep telefonu veya tablet gibi bir mobil cihazda görüntülenen web sayfalarında ve uygulamalarda gösterilebilen bir AdWords reklamı türüdür. AdWords için “mobil”, reklamın görüntülenebileceği yerler olarak tanımlanır: “mobil” cihazlar. Bunlar, akıllı telefonlar gibi daha küçük ekrana sahip ileri teknoloji mobil cihazları içerir.”Mobil Reklam –Adwords Yardım

 

5: PERFORMANSI DEVAMLI OLARAK GELİŞTİRECEK YENİ YOLLAR DENENMEKTEDİR

Başarılı Adwords reklam hesapları daha iyisini bulmak ve daha yüksek performans elde etmek için sürekli geliştirilir. Yeni hedeflemeler yapılır, yeni anahtar kelimeler eklenir, bütçe artırılır, yeni reklam varyasyonları eklenir, açılış sayfası deneyimi iyileştirilir…

“Fırsatlar sekmesi sayesinde AdWords’ten daha fazla yararlanabilirsiniz. Bu sekmenin tamamı kampanyalarınızı iyileştirmenize yardımcı olmaya ayrılmıştır. Bu sekmeyi, fırsatları hesabınız için özelleştiren kişisel bir yardımcı olarak düşünebilirsiniz. Yeni anahtar kelimeler keşfetmenize, teklifler ile bütçeleri iyileştirmenize ve başka fırsatlardan yararlanmanıza yardımcı olabilir. AdWords hesaplarını bir performans geçmişi oluşturacak kadar uzun süre yönetmiş olan kullanıcıların sekmeyi denemesini öneririz.” Fırsatlar Sekmesi – Adwords Yardım

 

Google Adwords reklamlarına merhaba demek için info@b4mind.com adresinden, aynı zamanda Google Sertifikalı ekibi ile hizmet sunan B4Mind Marka Danışmanlığı’na danışın!

Leave a Reply