Skip to main content

Facebook video reklamlarından daha yüksek dönüşüm ve performans almak mı istiyorsunuz?

Videolarınızın daha geniş kitleler tarafından izlenmesi için yeni yollar mı arıyorsunuz?

Video içeriğin satın alma yolculuğunda muazzam bir etkisi var. B2B karar vericilerin %70’i satın alma yolculuklarında video içerik tüketiyor. %48’i B2B ile alakalı videoları yarım saatten fazla; %20’si ise bir saatten fazla izliyor.

İster B2C ister B2B bir işletme olun, Facebook video optimizasyonunu ele aldığımız bu makalemizde video reklamlarla sizi marka hedeflerinize ulaştıracak temel taktik ve ipuçlarını bulacaksınız.

Facebook akışında gün içinde sayısız gönderiyle karşılaşıyoruz. Bunlardan bir kısmı son derece ilgi çekici iken, çoğu gürültüde kaybolur. Bu durum verdiğiniz video reklamlar için de geçerli. Eğer videolarınız daha ilk izlenimde yeterince ilgi çekici değilse, hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz yüksektir.

İpucu-1: Hedef kitlenizin ilgisini 2-3 saniye içinde yakalayacak videolar hazırlayın.

Aksi halde düşük angajman oranı ve yetersiz dönüşümlerle karşılaşmak durumunda kalabilirsiniz. Daha ilk saniyelerde ilgi çekmeyen videoların ortak noktaları şunlardır: Uzun bir introsu vardır, videonun başlangıcında logo ve benzeri semboller vardır, video aynı anda çok fazla şey anlatmaya çalışıyordur, söylediklerinde hiçbir bağlam olmadan birisi videoda uzun uzun konuşuyordur.

Etkili videolar oluşturmaya yönelik daha fazla ipucu bulmak için şu kaynaktan yararlanabilirsiniz.

Reklam videosu hazırlarken dikkat çekici ön izleme görseli hazırlamak herkesin bildiği ama çok azının efektif biçimde uyguladığı bir yöntem.

Facebook kullanıcılarının çoğu akışlarında otomatik video oynatma seçeneğini iptal etmiş durumda. Demek oluyor ki, videonuzun ilk önce tıklanması gerek. Facebook ön izleme görseli olarak videonuzdan bazı kareleri öneriyor. Eğer bu kareleri ikna edici bulmadıysanız mutlaka kendiniz ayrıca ön izleme görseli hazırlamalısınız.

İpucu-2: Video ön izleme görselininin hedef kitlenizde ilgi ve merak uyandıracağından emin olun.

Bu görseli bir makalenin başlığı gibi düşünebilirsiniz. Nasıl ki çok okunan bir makaleyi başlığı satıyorsa, videonuzu da satacak olan bu görsel olacaktır.

Video tasarımı hakkında Facebook’un tavsiyelerine göz atmak için tıklayınız. Video reklamlar hakkında daha fazla bilgiyi ise şuradan alabilirsiniz.

Video reklamlarınızın başarısını artırmak için davranış bazlı segmentasyon faydalı bir yol olabilir. Birden fazla video hazırlayarak kampanyanızda farklı segmentlere hitap edebilirsiniz. Örneğin: Videonuzu en az 3 saniye izleyenler, videonuzun 10 saniyesini izleyenler, %25’ini, %75’ini, %95’ini izleyenler…

Reklamınızı 3 saniyeden fazla izleyenleri ayrı bir video, neredeyse tamamını izleyenleri ayrı bir video, yarısından fazlasını izleyenleri ayrı bir video ile hedefleyebilirsiniz. Bu segmentleri yeniden pazarlama için kullanabilirsiniz. Segmentlerinize benzer kullanıcıları hedefleyerek hedef kitleyi genişletebilirsiniz.

İpucu-3: Çoklu video reklamlar hazırlayarak her bir segmente özel hedefleme yapın.

Böylece videolarınızla gerçekten ilgilenenler hakkında daha detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Tersinden düşünürsek, videolarınızla çok az ilgilenen veya hiç ilgilenmeyenler hakkında başta demografik profilleri olmak üzere birçok noktada bilgi alabilirsiniz.

Müşteri listeleri ve segmentasyon hakkında Facebook’un şu makalesini okuyabilirsiniz.

Mobil cihazlarla video içerik tüketmek Wi-fi üzerinden bağlantı gerçekleşmiyorsa kullanıcılar için oldukça maliyetli olabilir. GSM şirketleri kendi reklamlarında öyle olmadığını iddia etse bile, mobil internet paketleri henüz rahat rahat video tüketebilecek kapasitede değil.

O sebeple video reklamlarınızda sadece Wi-fi üzerinden bağlı mobil kullanıcıları hedeflemek, 4G üzerinden bağlananları elemine etmek daha mantıklı olacaktır. Bunu reklam kampanyalarınızdaki yerleşim ayarlarından kolayca yapabilirsiniz.

İpucu-4: Mobil kullanıcıların sadece Wi-fi üzerinden bağlananlarını hedefleyin.

Video reklamlarınızın basit, kısa ve öz olması hepsinden önemlidir. Eğer hedef kitlenizin sizi dinlemeye çok fazla zamanı olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Videolarınızla çok fazla şey söyleyerek can sıkıcı olmayın. Kısa tutun, kısaca anlatmaya çalışın ve mümkünse sadece tek bir mesaj verin.

İpucu-5: Basit, kısa ve öz videolar hazırlayın.

Kısa videolar performans bakımından size daha fazla yarar sağlayacaktır.

Neler düşünüyorsunuz? Facebook video reklamlarını kullanıyor musunuz? Kendi deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz!

Bu makale B4Mind Marka Danışmanlığı tarafından hazırlanmıştır. Daha fazla bilgi için bizi www.b4mind.com adresinden ziyaret edebilirsiniz!

Leave a Reply