Skip to main content

Dijital dönüşümün geleceğini incelemeye ve uzmanların pazarlama iletişimindeki 2017 yaklaşımlarını değerlendirmeye devam ediyoruz.

İŞLETMELERİN 2017’DEKİ PAZARLAMA ÖNCELİKLERİ

2017 yılında işletmeler pazarlama yönünden hangi noktalara öncelik verecek?

Pazarlama uzmanları müşteri deneyimini, veri odaklı ve çok kanallı pazarlamayı bu yıl pazarlama iletişimlerinin odağına koyacağını söylemekte.

Müşteri deneyimini öncelik sıralamasında ilk üçe yerleştiren uzmanların oranı yüzde altmışı buluyor.

Mobil pazarlama ve optimizasyon ilk üç önceliği takip ediyor.

İşletmelerin 2017 yılındaki pazarlama stratejilerini niteliksel ve niceliksel verilerle ışığında, her türlü kanalı maksimum verimlilikle kullanarak, kaliteli müşteri deneyimi yaratmak şeklinde formüle edebiliriz.

MÜŞTERİ DENEYİMİNİ İYİLEŞTİRMEYE YÖNELİK YAKLAŞIMLAR

Müşteri deneyimi pazarlama stratejisinde başı çekiyor. Peki deneyimi optimize etmek için uzmanlar hangi taktik ve stratejileri geliştirmeyi düşünüyor?

Öne çıkan yaklaşım, deneyimi mümkün olduğunca değerli bir deneyim haline sokmak.

Müşteri deneyimini mümkün olduğunca kişiselleştirip, alakadar kılmak da en popüler ikinci yaklaşım.

Anlaşılması kolay deneyimler yaratmak ise üçüncü temel yaklaşım.

Diğer yaklaşımlar ise müşteri deneyimini mümkün olduğunca güvenilir, tutarlı, hızlı, eğlenceli, mobil dostu kılmak.

 

MÜŞTERİ DENEYİMİNİ MÜKEMMELLEŞTİRMEK ÜZERİNE

2017’de mükemmel müşteri deneyimi sağlamanın birincil yolu olarak veri analizi öne çıkıyor. Müşteri hakkında edinilen her türlü verinin doğru biçimde toplanması, değerlendirilmesi, işlenmesi, saklanması ve tekliflerde kullanılması deneyimi mükemmelleştirmenin uzmanların gözündeki en önemli aşamasıdır.

Kreatif ekip ile pazarlama departmanı arasındaki uyum ve işbirliği de deneyimi mükemmelleştirmek için ciddiyetle ele alınması gereken bir konu.

Üçüncü konu ise zaman. Biçim ve muhteviyat açısından değerli içerikleri bir seferlik değil, iş akışları, zaman yönetimi ve otomasyondan istifade ederek, birden çok platform için devamlı aynı kalitede üretebilmek gerekir.

 

PAZARLAMACILARI EN ÇOK ZORLAYAN İŞLER

Strateji oluşturmak uzmanların 2017’de en fazla zorlanacaklarını düşündükleri konu. Departmanlar arası uyum ve işbirliğini sağlayacak organizasyon kültürü yaratmak, kullanıcı deneyimi tasarımı, veri, uygulama, teknoloji kullanımı, iş birliği ve dijital pazarlama yetenekleri ile teknoloji arasındaki entegrasyon diğer aşılması gereken zorluklar olarak öne çıkıyor.

 

2020 PROJEKSİYONLARI

Pazarlama uzmanlarını geleceğe yönelik en çok heyecanlandıran teknolojik gelişmeler ise şöyle: Hedef kitleye sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojisiyle dokunabilmek, nesnelerin interneti, kampanyalarda yapay zeka ve botlardan faydalanmak, gelişmiş ödeme teknolojileri (mobil cüzdan, e-fatura…), ses komutlu kişisel asistanlar (Google Home, Amazon Echo…).

Bu makale, E-Consultancy ve Adobe’un ortaklaşa yayımladığı 2017 Dijital Trendler Raporu’ndan yola çıkılarak, yerel markaların pazarlama iletişim stratejilerinde yol göstermesi için B4Mind Marka Danışmanlığı tarafından hazırlanmıştır.

Leave a Reply