Skip to main content

Yazı dizimizin ilk bölümünde Facebook’tan işletmemiz için yeni müşteriler kazanmanın yollarını ararken erişim, dönüşüm ve segmentasyon kavramlarına değinmiştik. Bu bölümde ise hiç ara vermeden, doğru zamanlamanın, kullanıcılara mobil olarak erişmenin ve etkili Facebook sayfa gönderileri hazırlamanın önemi üzerinde duracağız.

ZAMANLAMA

Facebook’ta reklam ve gönderilerinizi yayınlarken bunu hangi günler ve günün hangi saatlerinde yapacağınız son derece kritik bir karardır.

Facebook pazarlamasında gün gün, saat saat en doğru paylaşım zamanları var mıdır?

Sayfanızın Facebook Insights verilerinde paylaşım zamanları kısmında yapacağınız ufak bir araştırma bile size “ideal” paylaşım zamanlarınızı öğrenmenize ve gün-saat kombinasyonunu bulmanıza yardımcı olacaktır.

Zamanlama Bilimi (The Science of Timing) çalışmasına göre Facebook paylaşımlarından yüksek randıman alabilmek için hafta sonları çok iyi bir tercihtir.

Şüphesiz kendi sayfanıza, hayranlarınıza ve alanınıza göre kendi “en iyi” zamanlarınızı tespit etmeniz gerekir. Bunun için de deneme yanılma yöntemini kullanarak, sürekli yeni gönderi zamanlamalarını test etmelisiniz.

O halde daha çok müşteri kazanmak için kendi Facebook topluluğunuzu sizden gelecek mesajlara en açık olduğu zamanlarda yakalamalısınız.

İPUCU: FACEBOOK SAYFANIZDAKİ ETKİLEŞİMLERİ TÜM HESAP GEÇMİŞİNİZLE BERABER BAŞTAN  AŞAĞIYA İNCELEYİP SİZE EN DOĞRU ZAMANLARI GÖSTERECEK ÇEŞİTLİ SOSYAL MEDYA ZAMANLAMA ARAÇLARINDAN FAYDALANIN.

MOBİL ERİŞİM

Facebook’u her gün yüz milyonlarca kişi mobil olarak, akıllı telefonları ve tabletleri vasıtasıyla, kullanıyor.

Yeni müşteriler elde etmek için mobil Facebook kullanıcılarınızı da dönüştürebilmeniz gerekir.

Araştırmalar gösteriyor ki mobil cihazı üzerinden bir açılış sayfasına giden mobil kullanıcı, sayfanın yüklenmesine en fazla beş saniye zaman veriyor.

Harika bir açılış sayfası hazırladınız, ikna edici metin ve akıllıca tasarlanmış bir form. Tüm bu çabalar, eğer sayfanız mobil kullanıcılar için çok geç yükleniyorsa hiçbir anlam ifade etmeyecektir.

O halde müşteri adayları elde etmek için dönüşümler kazanacağınız açılış sayfalarınızı – ki yazımızın başında Facebook’a özel bir açılış sayfası olması gerektiğine değindik – mutlaka mobil uyumlu, responsive ve kullanıcı dostu hazırlamalısınız.

İPUCU: BİR FACEBOOK AÇILIŞ SAYFASININ YAYINLAMADAN ÖNCE MUTLAKA MOBİL PERFORMANSINI TEST EDİN.

SAYFA GÖNDERİLERİ

Facebook işletme sayfanızdan yapacağınız gönderiler, Facebook pazarlama planınızın bel kemiğini oluşturmaktadır. Bu gönderilerden, sitenize trafik sağlamak ve dönüşümler elde etmek için faydalanılır.

Her bir gönderinizde doğru harekete geçirici mesajlara yer vermelisiniz. Hedef gönderinizde mutlaka tam anlamıyla bir harekete geçirici mesaja, yani gönderiyi görenleri sitenizin açılış sayfasına yönlendirecek “üye ol, kaydol, indir, fırsatı yakala, haberdar ol, izle, öğren…” gibi çağrılara yer vermelisiniz.

Sayfanızda sayfanızı beğenenlerin ilgisini çekecek paylaşımlar yaparak diyalogu teşvik etmelisiniz. Kendi topluluğunuzla bir bağ kurmanın yolu onlarla diyalog kurmaktan geçer.

Sağlıklı bir diyalog geliştirmek içinse, daha önce bahsettiğimiz gibi, müşterilerinizin talep ve beklentilerini çok iyi çözümlemiş olmanız gerekir.

Onların problemlerini çözmeye yardımcı olacak gönderiler yayınlamaya özen gösterin ve onları sunduğunuz ürün ve hizmetlere karşı meraklandırın!

Facebook sayfanızdan ne tarz gönderiler yapabilirsiniz?

Etkinlik duyurusu yapabilir ve etkinliğinize katılmak isteyenlerin iletişim bilgilerine erişebilirsiniz. Yeni ürünleriniz hakkında bilgilendirme yapabilirsiniz. Sadece bunu yaparken aşırıya kaçmamaya özen göstermeli ve 80/20 kuralını hatırlamalısınız.

Facebook topluluğunuzla bolca etkileşime girebilirsiniz. Anket yapabilir, soru sorabilir, sayfanızda görüşlerini açıklamalarını isteyebilirsiniz. Topluluğunuz markanıza ne kadar bağlı hissederse, onların ürünlerinizi inceleme arzusu da o kadar çoğalacaktır. Güçlü bir bağ kurabilmek için güçlü bir diyalog yakalamalısınız.

Teklifler yapabilirsiniz. Doğrudan bir indirim, promosyon, kampanya teklifi yapıp, ziyaretçileri açılış sayfanıza yönlendirebilirsiniz.

Blog makalelerinizi paylaşabilirsiniz. Blog gönderilerinizin sonuna yerleştireceğiniz harekete geçirici mesajlarla blogunuzu ziyaret edenlerden çeşitli dönüşümler elde edebilirsiniz.

Sektörünüzle ilgili konulardaki başka sitelerde / bloglarda yayınlanmış içerikleri paylaşıp, onlara görüşlerini sorabilir, yardımcı olabilir veya onları haberdar edebilirsiniz.

İstediğiniz herhangi bir içeriği daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için Facebook reklamları aracılığıyla öne çıkarabilirsiniz. Öne çıkaracağınız gönderinin alakalı olduğundan, insanlara bir değer kattığından, içinde bir harekete geçirici mesaj bulundurduğundanve dikkat çekici olduğundan emin olmalısınız.

O halde Facebook sayfanızı beğenenlerin karşısına rastgele, özensizce seçilmiş gönderilerle değil; bir editöryal takvimin ürünü olan, planlı ve yüksek kalitede içeriklerle ve nihayetinde çeşitli dönüşümleri teşvik edecek gönderilerle çıkmalısınız.

İPUCU: YAYIN PLANINIZI, GÖNDERİ TÜRLERİNİZİ VE GÖNDERİLERNİZDEKİ ÖNE ÇIKAN MESAJLARI, AÇILIŞ SAYFALARINI KAPSAYICI BİR EDİTÖRYAL TAKVİM OLUŞTURUN.

Soru ve görüşlerinizi info@b4mind.com’dan bildirebilirsiniz. 

Leave a Reply