Skip to main content

B2B’ler için yeni pazarlama taktikleri makalemizin ikinci bölümünde konumuza Blogging, Website, E-Mail Pazarlaması, Internet Reklamcılığı ve Sosyal Medya Pazarlamasıyla devam ediyoruz. Makalenin ilk bölümüne şuradan ulaşabilirsiniz.

Blogging

B2B pazarlamanın bir parçası olarak işletme blogu tutmak, arzu ettiğiniz ziyaretleri alabilmek için mükemmel bir yöntemdir. Tüm dijital pazarlama stratejinizin temeline blogunuzu koymalısınız. Blogunuzu yakından takip edenler, sizin faaliyet alanınız hakkında ne dediğinizi gerçekten merak eden insanlardır.

İçerikler sayesinde sahip olacağınız uzun süreli ilişki otorite algısına, otorite algısı güvene, güven ise satın almaya doğru ziyaretçilerinizi yönlendirecektir. Bir yabancıdan belki de marka savunucusuna dönüşecektir.

Kilit Nokta: Potansiyel müşterilerinizle uzun süreli bir ilişki kurmak ve mevcut müşterilerinizi elde tutmak için işletme blogu tutun. Blogunuzu müşterilerinizle diyaloğun merkezi olarak kullanın.

Website

Hakkınızda bilgi almak isteyeceklerin ilk başvuracağı yer web sitenizdir. Web siteniz bütün sayfalarıyla 7/24 hizmet veren bir satış temsilcinizdir. Her sayfaya harekete geçirici mesajlar ekleyerek, satış temsilcilerinizin gelen ziyaretçilerden arzuladığınız dönüşümleri gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz. İçeriğiniz, sayfa düzeniniz ve tasarımınız bu dönüşümleri elde etmek için son derece dikkatli biçimde hazırlanmalıdır.

Kilit Nokta: Web siteniz bütün sayfalarıyla 7/24 hizmet veren bir satış temsilcinizdir. Müşteri adaylarınız sizin hakkınızdaki ilk intibayı web sitenizden alacaktır. Dijitaldeki kurumsal kartvizitinizin web siteniz olduğunu unutmayın.

E-Mail Pazarlaması

E-mail özellikle satış mesajı iletmek için kullanabileceğiniz ve hala çok etkili olan bir dijital pazarlama kanalıdır. Bir müşteri adayını müşteriye dönüştürmek için stratejik olarak planlanmış e-mailler göndermek gerekir. Maliyeti düşüktür. E-mail adresi olanların %93’ü e-maillerini her gün kontrol etmektedir. Aktif ve iyi segmente edilmiş bir e-mail veritabanına doğru zamanda doğru içeriklerle ulaşmak çok etkili sonuçlar doğuracaktır.

Kilit Nokta: E-mail, satış mesajları vermek için en ideal kanallardan biridir.

İlginizi Çekebilir: “9 Soruda E-Mail Pazarlaması”

Sosyal Medya Pazarlaması

Kitlelere mobil olarak anında dokunabildiğiniz ilk mecra sosyal medyadır. Burada sürekli diyalog ve paylaşım içinde olan son derece aktif bir kitle vardır. Bu kitle hakkında detaylı analiz bilgilerine sosyal mecraların analytics sayfalarından ulaşabilmekteyiz. Sosyal medya, yeni ilişkiler kurmak için başvuracağımız mecra olmalıdır. Bu ilişkileri daha sonra işletme blogu vasıtasıyla derinleştirmek gerekir. Özellikle marka bilinirliği ve farkındalık yaratmak için çok etkili bir kanaldır. Ancak dönüşüm elde etmek konusunda diğer kanallara göre daha az etkilidir. Çok fazla gürültü olduğu için marka mesajlarınız arada kaybolabilir. Sosyal medyayı büyük bir kalabalığın olduğu ve sizin karşısına çıkıp konuşma yapacağınız bir meydan ya da konferans salonu olarak değil, bir kokteyl partisi gibi düşünmeniz gerekir. Odak tek bir yerde değildir. Avaz avaz bağırıp ilgiyi çekmeye çalışmak ters tepecektir. Önemli olan buraya uyum sağlamak ve zekice hazırlanmış içeriklerle dikkati üzerinize çekebilmektir.

Kilit Nokta: Sosyal medya kürsüye çıktığınız bir konferans salonu değil, kokteyl partisidir. İlgiyi bağırarak (tekrar eden soğuk kurumsal mesajlarla) üzerinize çekmeye çalışmak sadece dışlanmanıza sebep olur.

Internet Reklamları

Görüntülü reklamlar, arama motoru reklamları, video reklamlar, sosyal medya reklamları bu gruba dahildir. Bunlar, dijital pazarlamanın en net kanallarıdır. Ölçülebilir, analiz edilebilir, optimize edilebilir kanallardır. Satış yapmak, okuyucu/takipçi kazanmak, marka farkındalığı yaratmak, kar amacı gütmeyen kampanyaları duyurmak, etkinliklere davet etmek ve daha birçok micro ve macro dönüşümleri hızlı biçimde gerçekleştirmek için son derece etkili ve güvenilir bir yöntemdir.

Kilit Nokta: Organik kampanyalarınızı ödemeli kampanyalarla desteklemek hem dönüşüm sayınızı hem de organik performansınızı katlayacaktır.

Yeni dijital pazarlama kanalları hakkında merak ettikleriniz mi var? Sorularınızı yorum kısmına yazın, uzmanlarımız en kısa zamanda cevaplasın!

Leave a Reply