Yazı dizimizin ilk bölümünde Facebook’tan işletmemiz için yeni müşteriler kazanmanın yollarını ararken erişim, dönüşüm ve segmentasyon kavramlarına değinmiş; ikinci bölümünde ise doğru zamanlamanın, kullanıcılara mobil olarak erişmenin ve etkili Facebook sayfa gönderileri hazırlamanın önemi üzerinde durmuştuk. Son bölümde, Facebook sayfalarımızın performans analizinin nasıl yapılması gerektiğine ve Facebook pazarlamasıyla yeni müşteriler bulmak için yapılacakların genel değerlendirmesine yer verdik.
PERFORMANS ANALİZİ
Facebook’tan yepyeni müşteriler kazanmak için bir kampanya yürütüyorsunuz ancak kampanyanızda herşeyin yolunda gidip gitmediğinden nasıl emin olabilirsiniz? Başarınızı ve başarısızlığınızı nasıl ölçümleyebilirsiniz?
Kampanya performansınız optimize etmek için Facebook’taki analiz verilerinize dikkat etmelisiniz. Bazı metrikler performansınız hakkında genel bir izlenim elde etmek için size son derece yardımcı olacaktır. İşte bunlardan bazıları:
- Kampanya Erişim Sayısı: Gönderilerinizle elde ettiğiniz toplam erişim sayısı.
- Sıklık: Yayınladığınız Facebook sayfa gönderilerine olan erişim sıklığı.
- Sosyal Erişim: Facebook’taki kendi sosyal çevrelerinin (arkadaşlarının) beğendiği bilgisi sebebiyle gösterilen reklamların eriştiği kullanıcı sayısı.
- Tıklama Oranı: Reklamlardaki / organik gönderilerdeki açılış sayfasına tıklama oranı.
- Tıklama Sayısı: Reklamlardaki / organik gönderilerdeki açılış sayfasına tıklanma sayısı.
- Organik Erişim Sayısı: Reklam olmayan gönderilerinizin, sayfanızın performansına bağlı olarak ulaştığı kişi sayısı.
- Etkileşim Oranı: Gönderilerin aldığı toplam etkileşim oranı.
- “Bunun Hakkında Konuşanlar” Sayısı: Gönderilerinize gelen yorum, beğeni ve paylaşım sayısı.
- Negatif Geri Dönüş: Unlike(Beğenmekten Vazgeçme), Spam Bildirime, Hide Post (Gönderiyi Gizleme), Hide All (Tüm Gönderileri Gizleme), Block (Engelleme) sayısı.
Açılış sayfanıza tıklama sonucunda ölçümlemeniz gereken site içi metrikler:
- Dönüşüm Sayısı: Facebook kampanyalarınız neticesinde açılış sayfanıza gelen ziyaretçilerden istediğiniz dönüşümleri yapanları sayısı.
- Dönüşüm Oranı: Açılış sayfanıza gelen ziyaretçilerin içinden dönüşenlerin oranı.
- Sayfa Görüntülenme Sayısı: Açılış sayfanıza gelen ziyaretçilerin yaptığı toplam sayfa görüntülemesi.
- Tekil Ziyaretçi Sayısı: Açılış sayfanıza gelen tekil ziyaretçilerin sayısı.
- Hemen Çıkma Oranı: Açılış sayfanızdan başka sayfaları ziyaret etmeyen kullanıcıların oranı.
- Sayfa Yüklenme Hızı: Açılış sayfasının tarayıcıdaki yüklenme süresi.
- Sayfada Geçirilen Süre: Bir açılış sayfasında geçen toplam süre.
Gerek Facebook sayfası gerekse de açılış sayfası performansınızı sürekli yükseltebilmek için A/B testlerine başvurmalısınız.
O halde işlerin nerede yolunda gitmediğini ve nerelerde daha iyi sonuçlar elde edeceğinizi tespit etmek için ileri analiz araçlarına başvurmalısınız.
İPUCU: PERFORMANSINIZ HAKKINDA DAHA DERİN BİLGİLERE ERİŞMEK İÇİN FACEBOOK INSIGHTS HARİCİNDEKİ PROFESYONEL ANALİZ ARAÇLARINI KULLANIN.
SONUÇ
Hem organik hem de ödemeli yöntemleri kullanarak Facebook İşletme Sayfanızı mükemmel bir müşteri dönüşüm kaynağı haline getirebilirsiniz!
Her zaman hedefler koymalı ve Facebook pazarlamasında attığınız her adımı bu hedeflere göre planlamalısınız. Her bir yeni kampanyada bu kampanyanın hangi hedefinize hizmet edeceğini daima aklınızda bulundurmalısınız.
Başarınızın izini profesyonel pazarlama analiz araçlarını kullanarak sürün. Arzu ettiğiniz sonuçlara ulaşamıyorsanız değişiklikler yapın ve yeni fikirler deneyin.
Facebook sayfanızı, insanların parçası olmaktan memnuniyet duyacağı bir topluluğa çevirin!
Neden B4Mind?
Facebook’u sizin için bir müşteri üretim merkezi haline getirmeyi seviyoruz. Bunun için kampanyalarımızda sürekli yeni fikirlerin ve yaklaşımların peşindeyiz.
İşletme hedeflerinizle uyumlu organik Facebook kampanyaları ve reklamları için bize iletişim formumuzdan veya info@b4mind.com e-posta adresinden hemen şimdi ulaşabilirsiniz!
Lütfen soru ve görüşlerinizi alttaki yorum kısmından bize iletmeyi unutmayınız!