Skip to main content

Sosyal medya pazarlamasının en kritik mecralarından biri de Linkedin sosyal ağıdır. Linkedin’de B2B ilişkiler kurmak başta olmak üzere, profesyonellerle bağlantı kurmanın en doğru yolu, kaliteli içerikler üretmekten geçer.

Pazarlama iletişimi bakımından sosyal medya mecralarına olan yaklaşımımız birbirinden farklı olmak zorunda. Her mecra farklı kullanıcı tabanına ve farklı işlevlere sahip olduğu için böylesi bir stratejiyi seçmek daha akıllıca olacaktır.

Linkedin’de paylaşmak üzere içerik hazırlarken mecranın temel dinamikleri üzerinde düşünmemiz gerekiyor. Kaliteli içerikler paylaşmak bütün dijital pazarlama kanallarında olduğu gibi Linkedin’de de, marka farkındalığı yaratmak ve web sitemize trafik sağlamak için olmazsa olmazdır.

Tıklanılası Başlıklar Üretin

Linkedin’de paylaşılan içeriklerde ilk dikkat edilmesi gereken konu başlıktır. Başlıklar Linkedin ağınızın en fazla dikkat ettiği nokta olacağından asla yanıltıcı olmamalıdır. Sadece dikkat çekmek amacıyla başlıkta vaat ettiğini karşılamayan, düşük nitelikli içerikler hiç hoş karşılanmaz.

Profesyonel bir ağda çeşitli unvanlara sahip olan, “okumuş” diye tabir edeceğimiz kitlenin sayılara karşı daha fazla duyarlılığı olduğunu söylemek de mümkün. Bundan dolayı Linkedin başlıklarınızda sık sık sayılar kullanmalısınız.

Bunun yanı sıra, başlıklardaki “Neden” ve “Nasıl” soruları da etkileşimi tetikleyici kelimelerdir. Böylesi başlıklar bilgi verici içerikleri çağrıştıracaktır çünkü bu ağın kullanıcıları zamanını çoğunlukla profesyonel okumalara ayıran bir kitledir.

Elbette en önemli nokta da başlıklarınız aracılığıyla hedef kitleniz tarafından reddedilemeyecek tekliflerde bulunmak. Tüm bu püf noktaların ışığında Linkedin paylaşımlarınız için önce mutlaka tıklanılası başlıklar oluşturun.

Hedef Kitleyi Tanıyın

Hedefi belirlemeden atılacak hiçbir okun isabetli olup olmadığı belirlenemez. O halde marka hedeflerimize ve müşteri profillerimize uygun hedef kitleler tanımlamalıyız. Bu hem Linkedin için hem de genel olarak tüm pazarlama kampanyalarımız için geçerlidir.

İçeriklerimizi kimin için yazdığımızı her zaman aklımızın bir köşesinde tutmak gerekir.

Orjinal Olun

Özellikle Linkedin için vereceğimiz en iyi tavsiye orjinallik. Linkedin içerikleri orjinal olmak zorundadır çünkü Linkedin kullanıcıları muhtemelen yazmak istediğinize benzer onlarca makale görmüştür.

Orjinal olmak ortaya attığınız meseleye yeni yaklaşımlar getirmek veya mevcut yaklaşımlara özgün bir bakış açısı katmak demektir. Orjinal olmanın en kolay yolu, ürünlerimizi ya da hizmetlerimizi anlatmaktan ziyade marka hikayemizi anlatmaktır.

Marka hikayemiz; işletme kültürümüzü, çalışanlarımızı, geçmişimizi, vizyonumuz, hayata bakış açımızı daha net bir ifadeyle doğrudan bizi anlatacağından özgünlüğü, dolayısıyla orjinalliği yakalamada çok iyi bir içeriktir. 

Marka hikayemizi Linkedin kitlesinin ilgisini cezbedecek şekilde anlatabiliyor olmamız, “brand storytelling” üzerinde, özellikle bu mecrada durmamız gerekiyor.

Her içeriğimizin bize özgü “sesi” olmalıdır. Altında imzamız olmadan bile yazımızın markamıza ait olduğunun anlaşılacağı çağrışımlar yaratmalıyız.

Kendi sesimizi hissettirmek için akademik formatta yazmaktan ziyade konuşur gibi yazmak daha doğrudur. Tıpkı bir arkadaşımıza anlatır gibi yazmak, yazarın (markanın) sesinin duyulmasını kolaylaştıracaktır. Marka sesi Linkedin içeriklerinde çok etkilidir.

Duyguları Gıdıklayın

Hazırladığımız tüm içeriklerin muhatabı hangi pozisyonlarda olurlarsa olsun, en nihayetinde bizim gibi insanlardır. Tutarlılık açısından markamızın, markamıza benzeyen müşterileri olmalıdır. Bizi endişelendiren, kızdıran, sevindiren, üzen her neyse bu hedef kitlemize de yansıyacaktır.

İnsanların duygularını ifade etmeye ihtiyaçları vardır. İçeriklerimiz bunu sağlamanın yollarından biri olabilir. Bu sayede müşteri tabanımız ve müşteri adaylarımızla duygusal bağ kurmanın köprülerini kurabiliriz.

Kolay Hazmedilebilir İçerikler Üretin

Vakit çok az. Hele de profesyoneller için daha da az! Linkedin’de başarıya götürecek içerikler son derece kolay hazmedilebilir olmalı.

Hazmedilebilirlikten neyi kastediyoruz? İçeriklerimizle vermek istediğimiz mesaj net, mantıklı ve anlaşılır olmalıdır. Harekete geçirici mesajlarımız kısa ve öz olmalıdır. Yazılarımızda kullandığımız cümleler çok uzun olmamalıdır. Uzun metin blokları iki veya üç  paragrafa ayrılmalıdır. Makalemiz sadece makalenin başını ve sonunu okuyanlara, ne hakkında olduğuna dair ipuçları vermelidir. Z ve F okuma kalıplarına uygun yazılmalıdır.

Sosyal medya hesap yönetiminiz için profesyonel bir desteğe mi ihtiyacınız var? İçerik pazarlamasına yeterince vakit ayıramıyor musunuz?

Şimdi B4Mind Marka Danışmanlığı’na Ulaşın!

Leave a Reply