Skip to main content

Artık B2C şirketler videolar üzerinden pazarlama akımında yalnız değiller. Gün geçtikçe B2B şirketler bilgi vermek, iletişim kurmak hatta müşterilerini eğlendirmek için online video pazarına giriyorlar.

YuMe şirketinin 2010 yılında yayınladığı araştırmaya göre 100 kişiden 49’u her gün videolar izliyor. Katılımcıların %66’sı ise son 1 yıl içinde içinde daha fazla video izlemeye başladığını kabul ediyor.

Her gün 100 milyonun üzerinde insan video seyrediyor. Online alışveriş yapanların %90’ı web sitesinde ürünle ilgili bir video bulunmasının karar verme aşamasında etkili olduğunu belirtiyor. Forbes’ta çalışan yöneticilerin %75’i haftada en az bir kez iş hayatıyla ilgili videolar izlediğini söylüyor. Videoların günlük hayatımıza dahil olmasıyla beraber bu sayılar her geçen gün artmaya devam ediyor.

Bir başka araştırma şirketi olan Forrester Research’ün yaptığı araştırmaya göre Google üzerinden arama yaptığımızda, video içeren web siteleri içermeyenlere göre 53 kat daha kolay bulunuyor.

Peki videolar bunu nasıl sağlıyor?

  1. Şirketinizi, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi görsel olarak sunuyor.
  2. Şirketinizin mesajını veya şirketinizle ilgili yeni bir haberi direkt olarak iletebiliyor.
  3. Yeni neslin en çok kullandığı iletişim aracı olma özelliği gösteriyor.
  4. Vaka analizleri için hazırlanabiliyor.
  5. Sayfalarca yazıyı bir kaç dakika da etkili bir şekilde özetleyebiliyor.
  6. İnternet ortamında içeriğin yazıya göre çok daha hızlı yayılmasını sağlıyor.
  7. Müşterilerinizle ya da ortaklarınızla video röportajı yapmanız markanızın güvenirliğini artırıyor.
  8. Ürününüzün tanıtımında videoların kullanımı, sizinle ilgili haberlerin daha hızlı yayılmasını sağlıyor.
  9. Ürününüzün gerçek zamanlı görselleştirmesini yapıp, potansiyel müşterilerinizin ürünlerinizle sanal ortamda tanışmasını sağlıyor.
  10. Uzun yıllardır yurt dışında kullanılan, kısa süreli ürün tanıtımı yapan videolar ve video broşürleri pazarlama konusunda diğer araçlara göre fark yaratıyor.

 

Atlanta’da bulunan Friendly Human şirketinin CEO’su Daniel Roberts’ın yorumu şu şekilde: “ B2C şirketler genellikle videoları kullanarak ürün ve hizmetleri hakkında bilgi vermeyi amaçlıyor. Biz B2B şirketler olarak hali hazırda birbirimizin ve pazarın ne durumda olduğunu biliyoruz. Bizim kullanacağımız videolar ürün bilgileri ve ilişkiler hakkında daha az şey içermeli. Daha az bilgiyle detaylara çok yer verilmeden daha derinlemesine içerikler hazırlanmalı.”

Şirketiniz hangi sektörde olursa olsun değişimi yakalayarak trendleri yakından incelemeniz gerekiyor. Bunun farkında olduğunuzu biliyoruz. O yüzden bir şeylerin kendiliğinden değişmesini beklemeyin ve bizimle iletişime geçin. Günümüz trendlerinden yola çıkarak ihtiyaç duyduğunuz iletişim stratejilerini beraber belirleyerek video içeriklerinizi üretmeye başlayalım.

Leave a Reply