Sorularla Online Pazarlama yazı dizimizin üçüncü bölümünde “B2B İşletmelerin Blog Yönetimi” konusuna değinildi. Kurumsal bloglar ne tür içerikler tercih etmeli ve SEO uyumlu blog makalesi hazırlamanın püf noktaları anlatıldı.
Yazı dizimizin dördüncü bölümünde İçerik Pazarlamasının Geleceği’ni tartışmaya açtık. Siz de bu konudaki görüşlerinizi yazımızın sonunda yorum olarak yazabilirsiniz. Bugün, şu üç soruya cevap bulmaya çalışıyoruz.
-
- Nasıl Bir İçerik Stratejisi Tercih Etmeliyiz?
-
- 2017’de İçerik Pazarlamasını Neler Bekliyor?
- Müşterinin Satın Alma Yolculuğundaki Konumuna Göre Nasıl İçerikler Hazırlanmalıdır?
Konuyla alakalı daha fazla araştırma yapmak için Yararlanılan Kaynaklar kısmında tavsiye edilen e-kitap, blog, makale ve raporları gözden geçirebilirsiniz.
2016 İTİBARIYLE NASIL BİR İÇERİK PAZARLAMA STRATEJİSİ TERCİH EDİLMELİDİR?
Bütüncül (holistic) pazarlama stratejisi. Blog makaleleri, arama motoru optimizasyonu, arama motoru reklamcılığı, misafir blogculuk, e-mail pazarlaması, sosyal medya pazarlaması, ortaklık pazarlaması, video reklamcılık ve bunun gibi daha birçok farklı dijital kanalı ve mecrayı kullanarak içeriklerinizi hedef kitlenizin dikkatine sunmalı ve onlarla etkileşim ve diyalog odaklı ilişkiler kurmalısınız.
“Hastanın şikayetçi olduğu konunun ötesinde, hastayı değerlendirirken bütün bedeninin, ruhsal durumunun ve sosyal ortamının ele alınması ve tüm bu değişkenlerin ışığında bir bütün olarak tedavi altına alınmasına bütüncül (holistic) yaklaşım denir. Tıp biliminin yanı sıra, siyaset ve pazarlama bilimlerinin de başvurduğu, soruna makro düzeyde bakmaya yarayan bir yöntemdir.” – B4Mind
İÇERİK PAZARLAMASININ GELECEĞİNİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ?
İçerik herkesin sahip olmak istediği çok kıymetli bir varlıktır. Ancak zaman geçtikçe içeriğin farklılaştığı ve çok değişik fonksiyonelliğe sahip olduğu görülmektedir. Haliyle zamanla bazı içerik türlerinin geri planda kaldığı, bazılarınınsa daha çok “tercih edilir” olduğu bir realitedir.
Gelecekte içerik dünyasını sürükleyecek içerik tipleri şunlardır:
- İnfografikler,
- İnteraktif İçerikler,
- Duyguları Harekete Geçiren,
- Haber Değeri Taşıyan,
- 1500 Kelimeden Uzun İçerikler,
- Listeler,
- Fotoğraflı Alıntılar,
- Canlı Yayın,
- Artırılmış Gerçeklik,
- Hikaye Anlatıcılığı
YARARLANILAN KAYNAKLAR
11 TYPES OF CONTENT THAT PEOPLE LOVE TO SHARE
7 CONTENT MARKETING PREDICTIONS FOR THE REST OF 2016
THE FUTURE OF CONTENT MARKETING – 2016 (Güncelleme: Kaynak Silinmiş)
MÜŞTERİNİN SATIN ALMA YOLCULUĞUNDAKİ YERİNE GÖRE NE TÜR İÇERİKLER HAZIRLANMALIDIR?
Satın alma yolculuğu üç aşamdan oluşur. Farkındalık, Değerlendirme ve Karar Verme aşaması. Her aşamada müşterinin farklı bilgi ihtiyacını karşılamaya yönelik farklı içerik türlerinin hazırlanması gerekir.
Farkındalık Aşaması:
Bu aşamda müşteri adayı kendine ait bir problemin/eksikliğin farkına varmaya başlamaktadır. Problemi tanımlamak için çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Araştırma kanallarından biri de internettir. Bu sırada sizin içeriğinizle karşılaşması oldukça olasıdır. Farkındalık aşamasındaki müşteri adayının ihtiyaç duyduğu içerikler:
- Analiz raporları,
- Araştırmalar,
- E-Kitap,
- Eğitici İçerik/Video,
- Whitepaper,
- Uzman Görüşü
Değerlendirme Aşaması:
İkinci aşamada müşteri adayı problemin ne olduğunu tespit etmiş durumdadır. Şimdi problemin çözümüne yönelik çeşitli yol ve yöntemlerin peşine düşmüştür. Çözüme kavuşmak için araştırmasını derinleştirmek mecburiyetindedir. Bu aşamadaki müşteri adayları aşağıdaki türlerde içeriklere ihtiyaç duyar:
- Uzman Rehberleri,
- Canlı Etkileşimler,
- Webinar,
- Podcast,
- Video,
- Karşılaştırmalı Whitepaper
Karar Verme Aşaması
Müşteri adayı problemi tespit edip, olası çözüm yolları üzerinde düşündükten sonra bu aşamada nihai kararı vermeye çalışır. Bir çözüm, strateji veya yaklaşımı ötekine tercih etmiştir. Böyle bir durumdaki müşteri adayının en çok ihtiyaç duyduğu içerik türleri şunlardır:
-
- Satıcı Karşılaştırması,
-
- Ürün Karşılaştırması,
-
- Vaka İncelemeleri,
-
- Deneme Sürümleri,
-
- Canlı Demo,
- Ürün Katalogu
Sorularla Online Pazarlama yazı dizimizin beşinci bölümünde içerik pazarlaması hakkındaki son sorularımızı sorup, genel bir değerlendirme yapacağız.
Soru ve önerilerinizi alttaki yorum kısmından bize 7/24 iletebilirsiniz. Uzman ekibimiz en kısa zamanda size geri dönüş yapacaktır. Dilerseniz B4Mind iletişim sayfasından bize doğrudan ulaşabilirsiniz.
One Comment