Skip to main content

Google Adwords (Ads), Google şirketinin en büyük gelir kaynağı olan reklam platformudur. Bu platformda arama, mobil, gösterim, video, alışveriş reklamları verilebilir. Bütçesi ne olursa olsun her türlü işletmenin burada kurallara ve kaidelere uyarak gerçekleştirebileceği reklam kampanyalarıyla büyüdüğüne yaklaşık yirmi yıldır şahit oluyoruz.

Google’ın tüm gelirlerinin %97’sini Google reklamları oluşturuyor ve reklam satış gelirleri her yıl %20’in üzerinde artarak ilerliyor. O yüzden Google’ın bu platformun üzerine titrediğini söyleyebiliriz. Dünyadaki dijital reklam pastasının %41’ine Google Ads sahip. Yaklaşık 225 milyar dolarlık pastanın aşağı yukarı 90 milyar dolarına karşılık geliyor.

Google reklamları sayesinde Google’ı da barındıran çatı şirket Alphabet, devasa boyutlara ulaşmaya devam ederken, markaları da büyütmeye devam ediyor. Gerçekten de hangisini kullanırsak kullanalım Google reklam kanalı büyük bir yatırım getirisi, bilinirlik, satış ve diğer dönüşüm başarılarını sağlıyor.

Google reklamlarına getirilebilecek en büyük eleştiri şu. Reklam kampanyaları duraklatıldıktan sonra etkisi neredeyse tamamen sıfırlanıyor. Araştırma gösteriyor ki, ödemeli kanaldan gelen trafik, kampanya durdurulduktan sonra sadece %11 organik trafik ile yer değişiyor. Biraz daha açıklamak gerekirse, bir kampanya dönemi boyunca yüz bin ödemeli trafik elde etmişseniz, kampanyayı duraklattıktan sonraki dönemde yaklaşık 11 bin oturum organik kanal tarafından telafi ediliyor.

Yine de kabul etmek gerekir ki bu reklam platformu her yıl daha da mükemmelleşiyor. Lakin Google Ads de yıllar içinde büyük değişimler yaşıyor. Bir yandan daha etkili ve faydalı bir araç olurken; diğer yandan daha da kafa karıştırıcı bir hal alıyor. Hatta geçtiğimiz sene Adwords adı Google Ads olarak değiştikten sonra, platform ara yüzünde çok ciddi farklılıklar oldu.

Hal böyle olunca Google reklamları vermek tamamen bir uzmanlık işi oldu. O yüzden siz de kendi markanız, şirketiniz için güvenilir bir Google Reklam (Adwords) ajansı arıyor olmalısınız. Ancak güvenilir, profesyonel, işinin ehli Adwords ajansı nasıl tespit edilir?

İçiniz rahat olsun ki, bu konuda Google gerçekten müşterilerine son derece yardımcı oluyor. Yetkin ve maharetli ajansları Google Partners çatısı altında topluyor.

O yüzden çalışmak istediğiniz ajansın Google Partner’ı olduğuna bakmak ilk etapta yapmanız gereken. Google Partner olmak için biri dizi kriter gerçekleştiren Adwords ajansı bu noktada bir nevi rüştünü ispat etmiş oluyor. Google sertifikaları, yüksek performans ve son üç ayda yönettikleri bütçenin en az 10 bin dolar olması aşılması gereken kriterler.

Ama bazen bazı ufakAdwords ajansları 10 bin dolar barajını geçemedikleri için profesyonel sertifikalara sahip olmalarına ve iyi bir hesap performansı yakalamalarına rağmen Google Partner olamıyor. Bizce böylesi Adwords reklam ajanslarına da şans vermek gerek.

En önemlisi çalışmayı düşündüğünüz ajansların başka hangi markalarla çalıştıklarını ve somut olarak neler kazandırdıklarını anlamak olacaktır. Ayrıca sadece tek bir sektörden değil farklı farklı sektörlerden çok sayıda markaya hizmet vermeleri de bir avantajdır.

Bununla beraber çalışmak istediğiniz ajansın, kampanya kalite puanını artırmaya yönelik web site düzenleme çalışmalarını yapmaya yetkin olduğunu da öğrenmelisiniz. Çünkü ajansın bunu yapamadığı durumda ya kurum içinde sizin çözmeniz ya da başka ajans veya freelancer ile çözmeniz gerekecek, bu da ek maliyete neden olacaktır.

Eğer birden fazla ülkede kampanya yapmak istiyorsanız, hedef ülkelerin dillerinde reklam metni hazırlayacak elemanlarının olması da ajansın artı hanesine yazılacaktır.

Google Reklam (Adwords) portföyüyle göz kamaştıran, iddialı bir Adwords ajansı arıyorsanız bizce doğru seçim B4Mind Dijital Ajans olacaktır. Türkiye’nin ilk uluslararası dijital ajansı olan B4Mind, sizleri bekliyor! info@b4mind.com/ www.b4mind.com

Leave a Reply