Sosyal medya kaynaklı B2B müşteri adaylarının %80’i Linkedin üzerinden dönüşüyor. Yine, şirketinizin web sitesine gelen sosyal medya trafiğinin %46’sı Linkedin kaynaklı trafik.
Yaklaşık yarım milyar profesyonelin kullandığı bu platform, şüphesiz pazarlama ve marka hedeflerinize erişmede kaçırılmaz fırsatlar sunuyor. Linkedin, sosyal medya pazarlamasıyla işlerini büyütmek isteyen B2B şirketlerin karar vericilerle, etkileyicilerle ve liderlerle doğrudan temas kurabildiği bir platform.
Linkedin’den; marka farkındalığını geliştirmek, profesyonel network oluşturmak, sosyal medya kaynaklı müşteri adayları elde etmek ve daha birçok farklı hedefe ulaşmak için yararlanabilirsiniz. Linkedin reklamları bu süreci hızlandıran, daha efektif hale getiren, sonuç odaklı bir yöntem olarak pazarlama stratejinizde yer edinebilir.
Peki, Linkedin’de reklam vermeye başlamadan önce hangi altyapıyı tesis etmeniz gerekir? Nelere dikkat edilmelidir ve hangi adımlar izlenmelidir?
Bu makalede, Linkedin reklamlarıyla henüz tanışmamış veya yeterince bilgisi olmayan marka yöneticilerine Linkedin’de reklam kampanyası oluşturmaya başlamadan önce dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalara kısaca değineceğiz.
1: Linkedin Şirket Profili Oluşturun – Reklam vermeye başlamanız için ilk önce bir şirket profiline sahip olmanız gerekir. Şirket profilinizin dikkatli ve özenli biçimde hazırlanmış olması ve hakkınızda bolca güncel içerikler barındırması, reklam kampanyalarınızla nokta atışı yapabilmeniz için temel teşkil eder. Temeli sağlam kurmak, veriminizi de sürdürülebilir kılar.
Hemen şimdi şu bağlantıdan bir Linkedin şirket profili oluşturun!
2: Linkedin’e Aşina Olun – Kişisel olarak Linkedin’i daha önce kullanmadıysanız, platformun doğasını kavramak ve ona aşina olmak için hemen kullanmaya başlayın. Linkedin bir sosyal mecradır. Sosyal mecraların kendi özgü toplulukları bulunur. Bu toplulukları önce yakından tanıyın. Networkünüzü oluşturun, gruplara katılın, kanaat önderlerini ve şirketleri takip edin.
Linkedin kişisel hesabınızı daha efektif kullanın.
3: Müşteri Profilinizi Belirleyin – Linkedin reklamlarıyla hedefi on ikiden vurmak için önce bir hedef kitle yani müşteri profili belirlemeniz gerekir. Müşteri profilinizi belirlerken üç temel soru size yardımcı olacaktır. 1- İçeriklerinizi kimlerin ilgisini çekmek için hazırlıyorsunuz?, 2- Bu kişilere markanızla hangi noktalarda katkı verebilirsiniz?, 3- Ulaşmak istediğiniz kitleden hangi geri dönüşleri almak istiyorsunuz?
Markanıza özel müşteri profilleri oluşturmak için şu online aracı kullanın. (İngilizce)
4: Önce Sayfanızı Canlandırın – Reklam vermeye başlamadan önce sayfanızın organik, aktif ve belli bir takipçi kitlesi tarafından etkileşim alan bir hale getirmelisiniz. Düzenli olarak yeni gönderiler paylaşın, diğer sosyal medya hesaplarınızda şirket profilinizi tanıtın, sitenize takip et butonu ekleyin, çalışanlarınızın kişisel profillerine şirketinizi eklemesini sağlayın, şirket hakkında kısmını periyodik olarka güncelleyin, zengin medya ile (video, infografik, göz alıcı görseller) dikkatleri üzerinize toplayın, sosyal ağınızla etkileşimleri artırın, yöneticilerinizin ve çalışanlarınızın uzun ve nitelikli makaleler yayımlamasını sağlayın, sektörünüzdeki diğer markaları takip edin ve onlarla etkileşime girin.
Linkedin Pulse ile hemen Linkedin’e özel uzun makaleler paylaşmaya başlayın.
5: Reklam Vermekteki Önceliğinizi Tespit Edin – Her reklam kampanyasının net bir önceliği vardır. Marka farkındalığını mı, müşteri adayı elde etmeyi mi yoksa kanaat önderi olarak tanınmayı mı istiyorsunuz?
Kampanya önceliğinizi tespit ettikten sonra, ona uygun içerikleri öne çıkarın.
6: Linkedin Dönüşüm Takip Kodunu Sitenize Ekleyin – Temel önceliği müşteri adayı, satış, rezervasyon, iletişim formu doldurma gibi dönüşüm türleri olan markaların bu süreci analitik araçlarında da takip edebilmeleri için dönüşüm takip koduna gerek vardır.
Dönüşümlerinizin kaynağını belirlemek için Linkedin Insight Tag’i kurun.
7: Teklif ve Bütçe Planlaması Yapın – Linkedin, reklamlarınızı verdiğiniz teklifin büyüklüğü ve önceki kampanyalarınızın performansına göre rekabete sokacaktır. Reklamlarda öne çıkmak için yüksek tekliflerin rolü biraz daha büyüktür. Kampanyalarınızı kurgularken doğru teklif ve bütçe planlamasına zaman ayırın.
Düşük bütçeniz varsa daha dar hedeflemeler yapın. Geniş bütçeniz varsa hedeflemenizi farklı kampanyalarla segmente edin.
8: Açılış Sayfası İçeriklerinizi Önceden Linkedin’e Özel Olarak Kurgulayın – Linkedin’den gelen trafiğe özel açılış sayfaları hazırlayın. İçeriğinizi, hedef kitlenizin beklentilerine, tercihlerine ve alışkanlıklarına uydurun.
Açılış sayfalarınızda, ziyaretçilerinizden yapmasını istediğiniz aksiyonlara uygun teklifler yapın ve ona göre harekete geçirici mesajlar kullanın.
B4Mind Marka Danışmanlığı, markalara ihtiyaç duyduğu tüm yeni dijital stratejileri geliştirmekte profesyonel destek sağlamaktadır. Markanıza özel fikirlerimizi öğrenmek için bize hemen info@b4mind.comadresinden veya +90 212 263 63 77 telefon numarasından ulaşabilirsiniz!