Skip to main content

Müşteri adaylarınızı satın almaya ikna edecek iyi hedeflendirilmiş makaleler nasıl yazılmalıdır?

Bir profesyonel yazarın cevap vermesi gereken en temel soru budur. Daha fazla müşteri adayı (lead) kazanmak ve bu adayları müşteriye dönüştürmek için çok iyi planlanmış makalelere gerek vardır. Tüm bu süreçte bir ziyaretçiden müşteri elde etmeye çalışırız. Hatta kazandığımız müşteriyi bir marka savunucusu haline getirmek için uğraşırız. İşte tüm bu aşamalardaki köprüleri kuran yegane şey, doğru pazarlama kanallarından doğru mesajları iletebileceğimiz nitelikli makalelerdir.

Ziyaretçilerin başlığından merak duyacağı, alaka düzeyi oldukça yüksek, kolay okunur, nitelikli ve eğitici içerikler yayınlamak yalnızca ziyaretçileri sitenizde daha uzun süre tutmaya yaramayacak, aynı zamanda çok değerli dönüşümler elde etmenize yardımcı olacaktır.

İşte bu makale dönüşüm kazandırmanın üç yoluna değiniyoruz.

Spesifik Hedefleme Yapın

Eğer pazarlama planınız herkesi hedefliyorsa hiç kimseyi hedeflemiyor demektir. Hedef kitlenizi sınırlandırın. Tüketici araştırması yaparak, müşterilerinizi yakından tanıyarak, pazarınızdaki gelişmeleri takip ederek müşteri profilleri oluşturun ve o profillere özel içerikler üretin. Her bir içeriğinizin o profildeki kitlenin ihtiyaçlarını karşılayıcı ve onların çeşitli dönüşümler yapmasını destekleyici mesajlara sahip olduğundan emin olun.

Hitap Ettiğiniz Kitlenin Dilini Kullanın

Müşteri profilinizin kendine has söyleyiş, biçim ve ifade alışkanlıklarını makalelerinizde kullanın. Bu sayede o kitlenin içeriklerinizi daha çabuk benimsemesini sağlayabilirsiniz. Yalnız bunu yaparken kendi marka algınızı da göz önünde bulundurup, “tutarlılık” çizgisini aşmamaya özen göstermelisiniz.

“ZTV, sporun yeni adresi. Bütün branşlar tek kanalda.”

“Kendinize sporsever diyorsanız ZTV’yi izlemelisiniz!”

Hedef kitlenizin kendi kimliğiyle markanızı bağdaştıracağı bir dil kullanın. Ne kadar alakalı olursanız o kadar kuvvetli bağ kurabilirsiniz.

Açık Olun & Lafı Uzatmayın

Hedef kitlenize onlardan ne istediğinizi kısa, net ve açıkça anlatın. Üye olmalarını mı, e-kitap indirmelerini mi, ürün satın almalarını mı, form doldurmalarını mı… Onlardan her ne talep ediyorsanız doğrudan ve lafı uzatmadan söylemelisiniz. Aynı şekilde ziyaretçilerinizin de sizden ne talep ettiğini doğrudan sorun ve dikkatlice dinleyin.

Pazarlama stratejinizin odağına müşterilerinizi koyun. Müşterilerinizle başlayın, müşterilerinizle bitirin! Önce farkındalık yaratıp, sonra bağ kurun. Sonunda müşterileriniz size güvenecek ve istediğiniz dönüşümleri bu sayede kazanacaksınız.

Bir dijital pazarlama stratejisine mi ihtiyacınız var? Pazarlama kanallarınızı optimize etmek mi istiyorsunuz? B4Mind dijital pazarlama ajansına danışabilirsiniz!

Leave a Reply