Sorularla Online Pazarlama yazı dizimizin ikinci bölümünde, satışa yönelik içerikle paylaşılabilir/bilgilendirici içerik arasındaki altın orandan (80/20 Kuralı) bahsetmiştik.
Bu yazıda ise iki temel soru üzerinde durarak online pazarlama derslerimize devam ediyoruz. Birincisi, B2B’ler bloglarında ne tür içerikler paylaşmalı, ikincisi ise SEO uyumlu blog içeriği hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
Konuyla ilgi daha etraflı bilgi edinmek ve sorularınızı iletmek için makale altına yorum yazmayı unutmayın!
B2B İŞLETMELER İÇİN NE TÜR İÇERİKLER TAVSİYE EDİLMEKTEDİR?
İşletmeden işletmeye içerik üretmekle işletmeden müşteriye (B2C) içerik üretmek arasında kategorik olarak ciddi bir farklılık yoktur. Ancak bazı tercih edilebilir içerik formatları bulunmaktadır.
En başta blog makalesi sıkça başvurulan içerik türüdür. Makaleler, bilgilendirici, derin, bir konuya odaklanmış nitelikte olmalı. 550-750 kelimeden oluşan ve fotoğraf, video, bağlantılarla zenginleştirilmiş makaleler son derece etkili sonuçlar verir.
En iyi uygulamalar (best practices), B2B pazarlama için değerlendirilecek bir diğer içerik tipidir. Onu vaka çalışmaları (case studies), uzman görüşleri, ürün değerlendirmeleri, sunumlar, whitepaper, e-kitap ve demolar takip etmektedir.
Özetlersek:
- Blog Makalesi,
- En İyi Uygulamalar,
- Vaka Çalışmaları,
- Uzman Görüşleri,
- Ürün Değerlendirmeleri,
- Whitepaper/E-Kitap,
- İnfografik,
- Demo işletmeden işletmeye içerik pazarlaması yaparken başvurulacak en başarılı içerik türleridir.
ARAMA MOTORLARI AÇISINDAN BLOG İÇERİĞİ HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR NELERDİR?
Her ne yazarsak yazalım bilmemiz gereken en önemli şey artık arama motorlarının anlamsal (semantic) olduğudur. Arama motorları eskiden olduğu gibi içeriğin anahtar kelimelerle bolca süslenmesi ve belli anahtar kelimelerde çok sayıda backlink almayı sıralama faktörü olarak değerlendirmiyor. Arama motorları, kullanıcılarının sitedeki davranışlarını mercek altına alıyor. Kullanıcı deneyimi ve tatmin ne kadar yüksekse sıralamada o site o kadar iyi yer alıyor.
O yüzden blog içeriğinizi kesinlikle arama motorları için değil blog ziyaretçileriniz/potansiyel müşteriler için hazırlamalısınız. Ziyaretçilerinizi ne kadar mutlu ederseniz arama motorları da sizi o kadar mutlu edecektir.
Blog Makalesi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler:
- Blog yazılarınızda uzun kuyruk (long tail) anahtar kelimeler kullanmalı,
- Yazınızı mümkün olduğunca uzun tutmalı,
- Blogunuzda düzenli aralıklarla yazılar yayınlamalı,
- Başlığı maksimum 70 karakter uzunluğunda hazırlamalı,
- Başlık, alt başlık, resim altı yazılarında mutlaka anahtar kelimelere yer vermeli,
- 120 kelimede bir site içi bağlantı vermeli,
- İçeriğiniz mutlaka sizin tarafınızdan hazırlanmış olmalı,
- Yazdığınız konuda otorite olacak sitelere/kişilere referans vermelisiniz.
Soru ve önerilerinizi alttaki yorum kısmından bize 7/24 iletebilirsiniz. Uzman ekibimiz en kısa zamanda size geri dönüş yapacaktır. Dilerseniz B4Mind iletişim sayfasından bize doğrudan ulaşabilirsiniz.
One Comment