Skip to main content

Marka yönetimi, müşterilerinizin marka algısını oluşturmanın yanı sıra şirketinizin genel imajını doğrudan etkileyen bir faktördür. 2021 yılında markanızı yönetebilmek için uygulamanız gereken adımlar nelerdir? Yeni yılın yeni marka yönetim trendlerini derledik.

2021 yılının 8 marka yönetimi trendini şu şekilde sıralamamız mümkün:

  1. Dijital Markalaşma

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle insanların internet ve sosyal medya kullanım oranlarında ciddi miktarda artış meydana geldi. Buna bağlı olarak dijital markalaşma, 2021 yılının en önemli trendi olarak görülüyor.Marka yönetim uygulamalarınızın dijital ortamda görülebilir ve erişilebilir olması özellikle 2021 yılında çok önemli olacak. İnternet reklamları, sosyal medya tanıtımları ve web sitesi çalışmaları daha da önem kazanacak.

  1. Sağlık ve Hijyen

Pandemi dolayısıyla insanların aldıkları ürün ve hizmetin sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilip sunulması ekstra önem kazandı. Müşterilerinize ürün veya hizmetlerinizin ne şartlar altında hazırlandığını veya sunulduğunu ifade edin, hatta mümkünse gösterin. Müşterilerinizin sağlını her daim önemsiyor olmanız ve bu konuda üretim veya sunum süreçlerinizi şeffaf bir biçimde paylaşıyor olmanız sizi rakiplerinizden birkaç adım öne geçirecektir.

İlginizi Çekebilir: Pandemi (Covid 19) Günlerinde Marka Yönetimi Nasıl Yapılmalı?

  1. Özgün Olun

Her geçen yıl insanların özgünlüğe verdikleri önem giderek artıyor. Onlara yalnızca sizin markanızla elde edebilecekleri eşsiz bir deneyim sunmaya çabalayın. Başka markaları anımsatan hareketlerde bulunmayın. Bu durum markanızın olumsuz yönde algılanmasına sebep olabilir. İnovatif fikirler, özgün, bağımsız ve yenilikçi hareketler 2021 yılında daha da önem kazanıyor.

  1. Müşteri Temas Noktalarınızı Arttırın

Müşterilerinize hizmet vermeden önce, hizmet sırasında veya sonrasında size ulaşabilecekleri temas noktalarını arttırın. Sunulan ürün veya hizmet sonrası müşterinize geri bildirim gönderip ondan geri bildirim alın. Hız çağında olduğumuz şu günlerde müşterilerinize hızlı dönüş yapmanız da imajınız açısından son derece önemli.

  1. Konumlandırma Stratejileri Geliştirin

Markanızın vermek istediği mesajın kısa, net ve anlaşılır olmasına özen gösterin. Markanızın tüm hareketlerinin bu mesajla uyumlu olmasına dikkat edin. Ürün veya hizmetiniz için doğru hedef kitleyi belirlemek için detaylı çalışmalar yapın. Hedef kitlenizin yanı sıra doğru lokasyon belirleme çalışmaları yapmanız da son derece önemli. Markanızın hitap ettiği kitlenin yaş, cinsiyet ve gelir düzeyine göre ayrı ayrı çalışmalar yapın.

  1. Tüketici Trendlerini Takip Edin

Tüketicilerin artan yönde talep ettikleri ürün ve hizmet yöntemlerini kendi ürün ve hizmetlerinize optimize edin. Modası geçmiş bir şekilde ürün veya hizmet sunumu yapmanız markanızı demode hale getirebilir. Tüketici trendlerini takip ederken, bunları marka mesajınıza uyumlu şekilde entegre edin ve marka mesajınızın amacından sapmamasına özen gösterin.

  1. Online Ödeme Yöntemlerini Çeşitlendirin

Artan internet kullanımının yanı sıra tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan pandeminin de etkisiyle online alışveriş miktarı, doğrudan alışveriş miktarına göre ciddi oranda daha yüksek. Hala bir online ödeme yönteminiz yoksa sanal pos teknolojisine geçmek için daha fazla zaman kaybetmeyin. Online ödeme yöntemleri de kendi içinde farklı şekillerde yapılabiliyor. Kredi kartı gerekmeksizin alışveriş yapabilme imkânı sunan bazı aracı sitelerden ödeme kabul edebilmek için bu optimizasyonları web sitenize uygulayın. Müşterilerinizin, ürün ve hizmetlerinize rahatça ulaşabilmesinin yanı sıra bu ürün ve hizmetleri rahatça ve istedikleri yöntemle temin edebilmesine olanak tanıyın.

  1. Süreklilik ve İstikrara Önem Verin

Online markalaşmanın artmasıyla ansızın var olup ansızın yok olan markalar da arttı. İnsanların son derece rahatsız olduğu bu tür istikrarsız faaliyetler, insanlara güven vermeyi zorlaştırmakta. Markanızın sürekli ve düzenli bir şekilde aktif olduğunu insanlara hissettirin. Bir müşteri markanızdan bir ürün veya hizmet temin ettiğinde ve bu ürün veya hizmetle alakalı bir sorun yaşadığında aradan yıllar bile geçse markaya ulaşıp sorununu çözebileceğini bilirse markanıza olan güveni ve sadakati artacaktır.

Neler düşünüyorsunuz? Sizce marka yönetiminin evirildiği yeni rota hangisi?

Lütfen yorum ve görüşlerinizi bizimle paylaşınız!

B4Mind Marka Danışmanlığı’na ulaşmak için tıklayınız.

 

Leave a Reply